Musikk

I august skeiver Hurray for the Riff Raffs naturpønk opp Pstereo i Trondheim og Parkenfestivalen i Bodø.

Naturpønk og liv på jorda

Publisert

DET AMERIKANSKE alternativrock-bandet Hurray for the Riff Raff sto for et av fjorårets beste album «Life on Earth». I august gjester gruppa Pstereo-festivalen i Trondheim og Parkenfestivalen i Bodø. 

Bandet har holdt det gående, med ulike besetninger i drøyt 15 år. Eneste faste medlem har vært den skeive sangeren og låtskriveren Alynda Segarra. «Life on Earth» markerte nok et stilskifte for den New Orleans-innflyttede Bronx-puertorikaneren. Det var hennes mest mangfoldige album til nå, og ga da også bandet et enda bredere publikum. 

Hennes tidlige utgivelser var heller ikke særlig streite. Sjangermessig plassert i folk-bluesens omland, med innslag av puertorikanske rytmer. Til forskjell fra forrige skiva, «The Navigator» (2017), som var ganske så rein New York-rock. 

I likhet med mange andre unge skeive amerikanere, rømte hun hjemmefra som tenåring. Lenge livnærte hun seg som gatemusikant etter å ha lært seg å spille på gata i New Orleans. Disse erfaringene preger også musikken, om enn litt mindre tydelig på sisteskiva. Det er likevel ikke vanskelig å høre omtanke for sitt tidligere selv i flere av sporene. Kanskje særlig i låta «Pointed at the Sun» der hun gripende synger «I crucified myself.»

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS