Kultur

Lola Arias får Ibsenprisen

Den argentinske multikunstneren Lola Arias er årets vinner av Den internasjonale Ibsenprisen. I oktober setter Nationaltheatret opp stykket «The Days Out There», hvor rollene spilles av kvinner og transpersoner.

«Denne prisen gir meg håp og selvtillit til å fortsette med arbeidet mitt», sier Lola Arias.
Publisert

Den norske regjeringen etablerte den Internasjonale Ibsenprisen i 2007. Vinneren mottar 2.5 millioner kroner, og velges av en komité av sju profesjonelle teateraktører utnevnt av Kulturdepartementet. Prisen deles ut annethvert år den 20. mars, Henrik Ibsens fødselsdag.

Lola Arias er forfatter og teater- og filmregissør, og har siden 2007 arbeidet med dokumentarteater. I samarbeid med mennesker som har gjennomlevd ulike hendelser og historiske opplevelser har 12 produksjoner blitt til.

«Denne prisen gir meg håp og selvtillit til å fortsette med arbeidet mitt. Den åpner for nye muligheter, og anerkjenner viktigheten av prosjektene som jeg har jobbet med i over 20 år», sier Lola Arias ifølge Dagsavisen.

Norske publikummere får oppleve det nyeste verket til Lola Arias i oktober på Nationaltheatrets hovedscene. Det heter «The Days Out There», og beskrives som et musikalsk dokumentarteaterstykke, der rollene spilles av kvinner og transpersoner som etter å ha tilbrakt årevis i argentinske fengsler er satt fri, og skal møte en ny virkelighet.

I 2021 kunne den skeive amerikanske dramatikeren, skuespilleren, performancekunstneren, regissøren, produsenten, sangeren og låtskriveren Taylor Mac hente hjem den Internasjonale Ibsenprisen for 2020.

 

 

 

Powered by Labrador CMS