Scene

Norges stasminister

June Kommune er klar med showet «Norges stasminister», med premiere i Stavanger i begynnelsen av mars. – En av de viktigste oppgavene til en stasminister er å gjøre ministere og politikere som har blitt inhabile, habile igjen, sier Jan Rune Holdhus, hjernen bak karakteren June Kommune.

– Norges stasminister er en ny ministerpost, som tydeligvis trengs, sier Jan Rune Holdhus til Blikk.
Publisert

Jan Rune Holdhus’ karakter June Kommune har vært serviceleder i Stavanger kommune i en mannsalder. I den rollen har hun overøst innbyggerne med sin utpregede serviceinnstilling og inderlige velvilje. Ingen utfordringer er for små eller for store for June Kommune.

Selv scenedebuterte Holdhus allerede som tolvåring som solist i Ragnar Bjerkreims barnemusikal «Jeg fant, jeg fant» i Stavanger konserthus. Som 24-åring startet han opp Stay-Ups og turnerte land og strand rundt med dragshowgruppa. Året etter, i 2005, debuterte han som stand up-komiker på Latter i Oslo, og noen år senere slapp sangeren og låtskriveren også sitt første album, «J.R Harlekin».

Jan Rune Holdhus er med andre ord den fødte entertainer og kommer med «begeistringsgaranti», så sant man ikke har et hjerte av stein. Men at hans egen June Kommune skulle bli en så stor suksess som hun har blitt, kom like overraskende på han som for resten av oss.

Etter stor suksess i hjembyen Stavanger, gikk ferden i 2022 til hovedstaden og Latter med eget June Kommune-show, som siden la ut Norges-turné til Bergen, Trondheim, Lillehammer, Kristiansand, Haugesund, Sandnes og Bryne.

Nå er June Kommune klar med nytt show i Stavanger, og hun har tatt på seg oppgaven med å bli Norges stasminister.

– Norges stasminister er en ny ministerpost, som tydeligvis trengs, sier Jan Rune Holdhus til Blikk.

– En av de viktigste oppgavene til en stasminister er å gjøre ministere og politikere som har blitt inhabile, habile igjen. Det er en stor oppgave, sier Holdhus med klar adresse til alle skandalene som har ridd det politiske Norge i det siste.

Opplegget for å skolere de inhabile til å bli habile er klart.

– Opplegget inneholder alt fra June Kommunes parfyme «Habil», til et nytt utvalg ved navnet «Statsberedeskap for politikere og ministeres samfunnshabilitetsoverbevisningsforvaltning». Det blir et slags Maskorama-opplegg hvor vi skal ta tak i de som har mistet habiliteten sin, slik at de skal få skinne igjen. Et slags «safe space» for politikere og ministere, sier Jan Rune Holdhus.

«Norges stasminister» har premiere i humorhuset Stavangeren onsdag 6. mars, og foreløpig er det ti forestillinger før June Kommune legger ut på veien og tar showet med seg til andre byer.

 Info og billetter: Norges stasminister

Powered by Labrador CMS