Musikk

I Asker kulturhus står Stephin Merritt på scenen med Magnetic Fields-medlemmene Sam Davol, Shirley Simms, Chris Ewen og Anthony Kaczinski.

The Magnetic Fields til Norge

Publisert

Den aldeles geniale skeive låtskriveren Stephin Merritt (57), kjent for prosjekter som The 6ths, Future Bible Heroes, Gothic Archies og The Magnetic Fields, har blitt kalt for «postmodernismens Cole Porter» og er vår tids mest følsomme låtskriver. Med bandet The Magnetic Fields er han mest kjent for samlingen «69 Love Songs» (1999) og få kan lage mer lakonisk, corny og komisk musikk, og samtidig skrive så inderlig og sentimentalt om denne tematikken som Merritt.

Den lille homsen med den dype stemmen er også en eksentrisk skrue. Intellektuell, sær, kompleks og ikke overvettes imøtekommende – ja, alt det der som er med på å gi en artist mytiske dimensjoner. Han har kalt opp Chihuahuaen sin etter Irving Berlin, er begeistret fan av ABBA og holder seg for ørene når publikum klapper på konsertene. Dette skyldes visstnok at han lider av hyperakusis, en tilstand som gjør ham overfølsom for høye lyder.

Merritt har gitt ut hele tolv album med The Magnetic Fields og har skaffet seg en solid fanskare over hele verden. Derfor er det en aldri så liten sensasjon at bandet nå annonserer at de spiller i Asker kulturhus tirsdag 31. mai – den første i Norge siden konserten på Rockefeller i 2012.

Den vil bli et møte med bandets karriere som har strukket seg over tre tiår, med materiale fra de første albumene fra 90-tallet og deres ikoniske trippelalbum «69 Love Songs». Konserten vil også markere utgivelsen av en 30-års jubileumsutgave av ep-en «The House of Tomorrow» (1992) på vinyl.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS