Kulturtipset

Tuva Syvertsen er frontfigur i gruppa Valkyrien Allstars. Forrige måned slapp de sitt tredje album «Ingen hverdag», og denne måneden har hun, Ola Hilmen og Erik Sollid turnert Norge rundt med nye og gamle låter. 22. desember er de klare for konsert på John Dee i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Tuva Syvertsen anbefaler overraskelseskonsert.

Les også

– Oslo er proppfull av konserter året rundt, men hvis du vil ha en konsertopplevelse som er langt utenom det vanlige, bør du få med deg «Havresekken» på Godlia Velhus 9. desember. «Havresekken» er et musikalsk troll-i-eske-konsept som arrangerer konserter i osloområdet stort sett hver måned. Konseptet har mottoet: «Vi gir deg artister du ikke veit du liker, sanger du ikke har hørt, på steder du ikke visste du kom til å trives». Dette er årets siste arrangement og et must å få med seg.

Tuva Syvertsen er frontfigur i gruppa Valkyrien Allstars. Forrige måned slapp de sitt tredje album «Ingen hverdag», og denne måneden har hun, Ola Hilmen og Erik Sollid turnert Norge rundt med nye og gamle låter. 22. desember er de klare for konsert på John Dee i Oslo.

– Før dette er det gøy å kunne kjøpe billetter til en konsert hvor du egentlig ikke aner hva du går for å høre på. Slik er det nemlig med «Havresekken». Kvelden kan by på alt fra knallhard kveding til folkelig rock, seig jazz, stram elektronika eller fullstendig fri blues. I løpet av kvelden får man ikke bare ett band, men minst tre. Jeg er med og booker og kan stå inne for kvaliteten. Jeg kan ikke si sikkert om det ligger an til skeive aktiviteter denne dagen, men flyeren som du finner på havresekken.no, er i det minste lilla. En farge som er ganske gay.

– Hva var din siste kulturopplevelse?

– Siste gang jeg ble utsatt for noe annet enn min egen musikk, var da Gillian Welch og David Rawlings spilte på Rockefeller i slutten av oktober. Jeg hadde hørt meg opp i mange år og gledet meg vilt til at de skulle komme til Norge. Jeg satt på billettservice og panikkjøpte da de åpna salget. Jeg har aldri opplevd et fullsatt Rockefeller så stille under låtene. Det var en strålende konsert og en utmerket opplevelse.

– Hva har vært den beste kulturopplevelsen i det siste?

– Jeg har røket på ett litt uventa battle-rap-kick i det siste, takket være en norsk rapper som går under navnet Nils m/Skils. Han har vært i Canada og battlet en av USAs beste battlerappere. Etter å ha sett dette minst 30 ganger på youtube begynner jeg å få en slags forståelse for hva det dreier seg om. Jeg blir så forferdelig imponert over folk som er flinke med ord selv om man kan stille en del spørsmålstegn ved sjargongen. Dette egner seg virkelig ikke for homoer med selvrespekt og høyt blodtrykk.

Powered by Labrador CMS