Kjærlighet på tråden

Publisert

Blikk Nett møter No Dial Tone i studio hvor Vibeke Bruff og Kristina Dunn samler løse tråder og legger siste hånd på alle detaljer før slippefesten for debutsingelen «Love», som går av stabelen på Suzy Wong lørdag 6. november. Singelen «Love» er resultatet av mange års hardt arbeid og mye kjærlighet.– Vi møttes for 10 år siden i Los Angeles, forteller Kristina Dunn og ser bort på kjæresten og kona Vibeke Bruff.

– Hva kom først, kjærligheten eller musikken?

– Jeg liker å tro at det var kjærlighet ved første blikk, sier Bruff og ler.– Det var definitivt kjærligheten som kom først, bekrefter Dunn og legger til at de to har vært et par i syv år. Ut av kjærligheten og parforholdet vokste musikken og paret begynte en dj-karriere sammen som etter hvert brakte dem til Oslo, hvor de sammen startet klubbkonseptet Ultraviolet - og sakte men sikkert begynte de å gjøre seg gjeldene på hovedstadens klubbscene. For fire år siden tok de steget inn i studio og skapte duoen No Dial Tone.– Vi fikk etter hvert behov for å skape noe selv, sier Bruff.– Derfor startet vi No Dial Tone og begynte å leke i studio. Jeg er selvlært og det har tatt sin tid, men nå begynner vi å få grep på det. Paret bruker det meste av døgnet på musikk, men har nå flyttet lidenskapen ut av hjemmet og inn i et proft studio.– Det måtte bli sånn, sier Bruff.

– Er det problemfritt å jobbe så tett og mye sammen?

– Absolutt ikke, sier Dunn og ler.– Jeg er bare glad jeg lever i det hele tatt, ler Bruff.

– Hvordan jobber dere?

– Jeg sitter i studio og lager skisser og musikk, og så kommer Kristina inn etter hvert og legger på vokal. Det endelige resultatet jobber vi ut sammen. Debutsingelen «Love» er et samarbeid mellom No Dial Tone og Santi Touch, som også er hjernen bak selskapet som gir ut singelen, Eleflight Records.– «Love» er summen av mange ting. Det er en hyllest til kjærligheten og til venner vi har mistet, og ikke minst all den kjærligheten vi opplevde i kjølvannet av det, forteller No Dial Tone til Blikk Nett. «Love» er i salg fra 10. november og i tillegg til orginalmiksen blir det også remikser fra amerikanske JT Donaldson og norske Nils Noa.  

Skeive rollemodeller

Duoen og ekteparet Bruff og Dunn føler de har havnet på riktig hylle, nå etter mange års hardt arbeid. Men det har ikke bare vært åpne dører på veien.– Vi opererer i et manndominert felt, og det merker vi både som kvinner og som lesbisk par, sier Bruff.– Jeg vil ikke rakke ned på miljøet her hjemme, men det er verdt å nevne at vi blir møtt med større respekt når vi spiller i utlandet, sier hun og forteller at siste utenlandstur gikk til festivalen Synthetica i Wroclaw, Polen. – Det var helt amazing! Vi spilte sammen med store navn som Plaid, GusGus og Nathan Fake. Det var så utrolig mye kjærlighet og respekt, sier Bruff.– Vi har spilt i Polen før, og det var flott å komme tilbake å møte folk igjen. Vi har masse lesbefans der borte, men også mange homsefans, sier Dunn og blir engasjert når Blikk Nett spør om de ser på seg selv som rollemodeller. – Absolutt. Og for meg personlig er det en viktig ting å være en rollemodell. Det er viktig for at jeg skal kunne fungere som menneske, kvinne og skeiv. Spillejobber og turnering handler om å vise seg frem, møte folk på dansegulvet, så vel som å bygge nettverk og pleie kontakter. Noe opptreden på Synthetica oppfylte.– Etter den gigen signerte vi kontrakt om to nye utgivelser på andre plateselskap. Så det viser seg at vi gjør noe riktig, sier Bruff. I tillegg til å smøre dansegulvet med dyp house og tech-rytmer serverer No Dial Tone sine favorittlåter i radioprogrammet Phone Home på radiOrakel hver fredag. No Dial Tone & Santi Touch present: «Love» spillefestLørdag 6. november, kl 22Suzy Wong, Solligt. 2

Mer info:

nodialtonemusic.com 'LOVE' - No Dial Tone & Santi Touch (original) by NO DIAL TONE

Powered by Labrador CMS