Musikk

Til Oslo Spektrum har LP med seg et knippe låter om forhold som brister, som begynner og kan skje med flere samtidig.

LP tilbake til Oslo

Søndag 25. februar spiller LP i Oslo Spektrum.

Publisert

SUPERSTJERNEN LP (42) er for tiden på turneen «Love Lines». Den bærer samme navn som plata hen slapp i september i fjor. I februar tar LP turen til Oslo Spektrum. 

Kun to ganger tidligere har den skeive rockestjernen gjestet Norge. Første gang var i Drammen høsten 2022. I juni i fjor sto Laura Pergolizzi, som er LPs fulle navn, på scenen på den nå nedlagte festivalen Loaded på kontraskjæret i Oslo. Der hadde hen også med seg en del av de nye låtene, og i forkant av konserten fortale LP i et intervju med Blikk hvor spesielt fornøyd hen er med sangen «One Like You».

– Det er litt av en sang. Wow, altså. Den ble ganske god.

Dette var den første låta hen skrev til skiva «Love Lines». Etter den ble «Day Glow» skrevet, og da visste hen at det ville bli et helt album ut av powerballadene med glam i taktene og inderlighet i vokalen. 

Den lesbiske sangeren og låtskriveren ser på låtskriving som livets kall, og har ved flere anledninger sammenliknet det med komediekunst.

«Det handler om å få noen til å slappe av, gi dem sjelefred, for å kunne være mottakelig for følelsene. Så kan sangen snakke til sinn og skinn.»

LP kan skilte med sju studioalbum og tre utgitte EP-er. Noe som har resultert i mer enn tre milliarder strømminger globalt, til nå. Tittellåta fra LPs gjennombruddsalbum «Lost in You» (2016), har per i dag over en milliard strømminger, og toppet listene i 18 land. Hen har også skrevet hitsingler for Cher, Rihanna, the Backstreet Boys, Leona Lewis, Mylène Farmer, Céline Dion og Christina Aguilera. 

Hen er en av artistene som har ledet an i den siste bølgen av revitalisert rock. Veldig mange av de nye alternativ-rockestjernene er skeive kvinner, eller ikke-binære- På spørsmålet om hen ser på seg selv som rollemodell for denne nye generasjonen rockere, ristet hen på krøllene under intervjuet med Blikk.

– For all del. Jeg er ikke en god rollemodell. Ikke gjør det jeg gjorde. Ikke gjør det jeg fortsatt gjør, hahaha. Og da mener jeg på alle måter. 

LP er ganske tydelig på hva hen trenger i livet: alkohol, sex og rock’n roll. Albumet «Love Lines», handler ifølge LP selv mest om hens polygami. I låtene beskriver hen at hen har mye kjærlighet – for mange mennesker. Denne følelsen inkluderer også publikummere på konsertene. Hen er riktignok ikke nødvendigvis forelsket i mange samtidig, men hen nyter å være fri, snill og ærlig med folk romantisk sett. 

– Musikk gir så mange rom for tolkninger. Stemmeleie jeg velger, sier så mye om hvordan hun jeg synger om, påvirket meg. Om det var smerte, glede, eller sexen der og da.

LP, Oslo Spektrum, søndag 25. februar 

Powered by Labrador CMS