k Emily er så fiksert på Lauras lepper at alt forvrenges og hjertet er i ferd med å briste.
k Emily er så fiksert på Lauras lepper at alt forvrenges og hjertet er i ferd med å briste.

Den første store kjærligheten

Gjennom telefon og sosial medier skaper hun livet sitt og opplever verden.

Publisert Sist oppdatert

Les også

Emily er perfekt. Hun er kul, populær, går på de beste festene og har livet sitt på stell. Hun er også forelsket i Laura. Som hun aldri har snakket med. Som hun bare har sett en gang. Men var det i virkeligheten, eller på et bilde? Og hvordan skal hun få truffet Laura igjen?

«Lauras lepper» er en labyrintisk skrekk- historie om den første store kjærligheten og om jakten på finne seg selv. Om å bli slått i bakken i møte med noe kroppslig og sanselig i en digitalisert verden. Om å bli sittende fast i en romantisk musikkvideo og leve inne i en kjærlighetsballade som går en på nervene. Om å bli besatt av noen som ikke kan oppnås. Å nærme seg avgrunnen. Bli gal av lengsel. Å være så fiksert av noens lepper at alt forvrenges og hjertet er i ferd med å briste.

«Jeg levde et normalt og vellykket liv helt til hun dukket opp. Nå er jeg ikke lenger en hel kropp. Hvem er hun og hvordan skal jeg komme i kontakt med henne», spør Emily i stykket som Ungdomsteatret ved Rogaland Teater spiller fra fredag 14. februar til 14. mai.

Emily lever i en digital verden. Gjennom telefon og sosial medier skaper hun livet sitt og opplever verden. «Lauras lepper» gjenskaper dette, og stykket skaper en labyrint av musikk- videoer, pompøse kjærlighetsballader og selfies. På en side framstår hun som den som fikser alt, samtidig slites hun i stykker av lengsel etter Laura.

Teaterstykket er skrevet av den svenske dramatikeren og prosaforfatteren Malin Axelsson, som har skrevet mye for barn og unge. Også dette stykket er rettet mot ungdom. «Hvordan overlever vi den første store kjærligheten? Hvordan klarer vi å komme gjennom den, og til slutt bli voksne? Vi spiller for alle som våger, eller forsøker å våge å ta det svimlende skrittet som forelskelse er», forklarte Axelsson i forbindelse med urpremieren i januar i fjor på Dramaten i Stockholm.

Lauras lepper, Rogaland Teater, 14. februar – 14. mai, kl.18 og 19.30. Teaterveien 1, Stavanger.

Mer info: rogaland-teater.no og «Lauras lepper» på Facebook.

Powered by Labrador CMS