Musikkvideopremiere

Den lesbiske dalen

Sliteneliten er aktuell med musikkvideoen «Den lesbiske dalen». Se den her.

– Deler av videoen er spilt inn på brygga Sukkerbiten i Oslo og det å bruke en offentlig plass for å lage den lesbiske dalen kjennes viktig, sier Christa Barlinn Korvald.
– Deler av videoen er spilt inn på brygga Sukkerbiten i Oslo og det å bruke en offentlig plass for å lage den lesbiske dalen kjennes viktig, sier Christa Barlinn Korvald.
Publisert Sist oppdatert

Siden debutalbumet kom ut i 2021 har folkpunkbandet Sliteneliten reist land og strand rundt for å bidra med litt ekstra brensel til de brennende hjertene i landet. 8. mars i år, to år senere, er de klare for å gi ut si andre plate, «Me kan’kje sei nei te da som e bedre».

Låta «Den lesbiske dalen» er den tredje og siste singelen ut fra albumet.

I musikkvideoen skildrer Sliteneliten en drømmeplass, hvor man kan være seg selv og fri sammen med andre lykkelige skeive i en egen dal, vekk fra kjas og mas og hev-senk-pult.

– Denne låta er veldig sterk og viktig for oss. Vi er flere skeive i bandet, og vi håper at denne låta kan være en låt som gir styrke, ro og håp til de av oss som er skeive. Men også glede! Det er en låt om en fristat, en drømmeplass, og vi synger den med glede. Det pleier som regel bli full allsang på denne på konsert, så vi gleder oss veldig til å sende den ut i verden, sier bassist Maria Refsland.

Sliteneliten består av odelsjentene Synneva Gjelland (gitar, vokal, piano) og Thea Marie
Kvam (trommer), gartnar Silje Strøm (tverrfløyte), lyddesignar Ylva Gulpinar (gitar) og
studentene Inga Haugdahl Solberg (fele) og Maria Refsland (bass). Inspirert av progressive
visegrupper som Amtmandens Døtre og Veslefrikk, og så klart punken, er Sliteneliten fremdeles med i klubben for de som tror at musikk kan være med på å endre verden.
Sliteneliten består av odelsjentene Synneva Gjelland (gitar, vokal, piano) og Thea Marie Kvam (trommer), gartnar Silje Strøm (tverrfløyte), lyddesignar Ylva Gulpinar (gitar) og studentene Inga Haugdahl Solberg (fele) og Maria Refsland (bass). Inspirert av progressive visegrupper som Amtmandens Døtre og Veslefrikk, og så klart punken, er Sliteneliten fremdeles med i klubben for de som tror at musikk kan være med på å endre verden.

Musikkvideoen er laget av Amanda-prisvinner Marin Håskjold og to av vinnerne av BKHs Høstutstillingsprisen 2022, Christa Barlinn Korvald og Io Sivertsen.

– Deler av videoen er spilt inn på brygga Sukkerbiten i Oslo og det å bruke en offentlig plass for å lage den lesbiske dalen kjennes viktig, sier Christa Barlinn Korvald.

– De skeive offentlige møteplassene er få i Norge, i deler av Europa er homofobien i vekst og enkelte områder av Polen har til og med blitt erklært for lhbt-frie soner. Sukkerbiten har flere ganger blitt tatt i bruk til skeive arrangementer og fester og å legge innspillinga dit er vårt bidrag til å erklære Sukkerbiten for en lhbt-sone, en slags skeiv brygge.

– Innspillingen av den Den lesbiske dalen har skapt noen veldig viktige møter for meg, sier Io Sivertsen.

– Jeg har møtt mennesker som jeg kan kjenne meg igjen i, og som også vil skape en Lesbisk Dal, en dal fri for fordommer, homofobi og patriarkatet! Vi startet å filme den 24.juni, mellom sol og skyggen fra små trær. Det var så varmt da vi filmet, alle ble solbrente, glade og ville bade etterpå. Vi møtte nesten allesammen også i pridepark samme kveld, og var på bar da det skytingen startet. Plutselig var alle de som skapte den lesbiske dalen også sammen, men nå samlet til sorg og fortvilelse og uro.

Powered by Labrador CMS