Litteratur

Etterlyser skeive poeter

Lørdag 3. juni inviterer Forfatterkollektivet 7 skeive av alle slag til å være med på å skrive «Et helt vanlig dikt» i løpet av 24 timer. – Vi skal sette verdensrekord i diktsamling, sier forlegger og forfatter Sonja Dalseth.

Sonja Dalseth og seks andre forfattere vil ha tak i skrivende skeive. Målet er å lage en diktsamling i løpet av 24 timer.
Publisert Sist oppdatert

Forfatterkollektivet 7 har tidligere hatt suksess med sin egen utgivelse, novellesamlingen «Et helt vanlig liv». Den boka tok tid. Men med diktsamlingen «Et helt vanlig dikt», skal alt fra skriving til ferdig utgitt diktsamling være unnagjort på 24 timer.

– Hvordan skal verdensrekorden settes?

– I disse dager går det ut en åpen invitasjon til en skriftlig audition, blant annet via Måken Forlags sosiale kontoer, forteller Dalseth.

– Alle som vil, kan være med. Så må folk skrive og sende inn et dikt innen sju minutter fra de har mottatt en epost med et ord fra oss.

Dikt på sju minutter

De som blir valgt ut etter denne runden, skal delta i en ny utsiling. Det skjer i anledning åpningen av SKOKS, Skeivt kultursenter, i Oslo lørdag 3.juni. Der skal også rekorden settes.

– Hvorfor gjør dere dette?

– Bakgrunnen er at vi som skeive trenger flere speil. Litteratur i seg selv skaper et vindu inn til skeiv erfaring som vi som skeive og andre trenger mer av, sier Dalseth.

– Forfatterkollektivet 7, som har tatt initiativet til dette, vil også at flere skal få være med på den festen det er å skrive og utgi egen litteratur.

– Hvem vil dere ha med i boka?

– Poeter. Poeter som tror at de kan skrive dikt på mindre enn sju minutter.

Diktene blir bok

Under åpningsdagen på SKOKS får de deltakerne igjen servert et ord og må holde en tidsfrist på sju minutter. Men denne gangen gjentar de utvalgte prosessen gjennom sju runder. De beste diktene blir også lest opp, men alle diktene skal med i den ferdige boka.

De som kan gangetabellen, vil skjønne at det ikke skal så mange poeter til før dette blir en hel mengde dikt. På tross av volumet, skal diktene foreligge i håndfast form innen et døgn.

– Vi har fått med oss et trykkeri som skal produsere boka fortløpende slik at den er klar på søndag, altså dagen etter, forteller Dalseth.

– Hva er målsetningen med stuntet?

– Vi ønsker oss større representasjon av skeive erfaringer, og å skape en arena som inkluderer flere stemmer og flere litterære uttrykk. Det kan utvide rommet for oss alle.

Et helt vanlig dikt, SKOKS, Sofienberg kirke, Rathkes gate 18,

Powered by Labrador CMS