Litteratur

– Nå er det vår tur til å ri på drager!

Tegneserieskaper Cha Sandmæl er aktuell med tredje bok i den kritikerroste serien Dragens Øye.

Cha Sandmæl.
Publisert Sist oppdatert

Cha Sandmæls bokserie om askealven Kha, Dragens Øye, ble valgt ut av NORLA som en av deres fokustitler rettet mot barn og unge høsten 2022. Bokrettighetene er allerede solgt til Sverige og Danmark, og 12. januar lanseres den tredje boken i den populære serien som blant annet kjennetegnes av et mangfoldig karaktergalleri, med figurer i alle former og fasonger, og med ulike kjønnsuttrykk.

Drager og skeive karakterer

– Mange av de historiene vi får servert med skeive hovedpersoner handler som regel om det å være skeiv. Jeg ville lage en historie der en skeiv hovedperson fikk lov til å ri på drager og slåss mot onde makter, sier Sandmæl.

I den tredje boka «Fanget» må Kha og Ranja lete etter magien som kan fjerne forbannelsene som hviler over dem begge. Jakten på en løsning blir stadig avbrutt av angrep fra dragedrepere – som det yngler av i byen Bergavin. Et helt spesielt bånd skapes mellom de to vennene idet de forstår at den enes forbannelse kan kontrolleres av den andre.

– Til inspirasjon for oss alle

– Sandmæls univers blir stadig mer innfløkt og spennende. Det store mangfoldet hen tegner fram er med på å berike alle deler av historien i «Dragens Øye», noe som er direkte til inspirasjon for oss alle, i en verden der forskjeller stadig oftere blir pekt på som et problem, enn som en berikelse, sier redaksjonssjef i Egmont Tonje Tornes.

Den første boken i serien ble utgitt i februar 2021, og bok nummer fire kommer allerede til høsten.

Lanseringen av Dragens Øye – Fanget finner sted på Norli Universitetsgata i Oslo, torsdag 12. januar klokken 17.

Powered by Labrador CMS