Musikk

Lyden av lavendel

– Etter mange år med å undertrykke og hate min egen identitet, vil jeg endelig vise den stolt fram, sier Michael Vibe. Fredag 24. november slipper han «Lavender».

– «Lavender» er et sonisk bilde av ro og harmoni, og sangen beskriver hvordan jeg finner min indre styrke, sier Michael Vibe.
– «Lavender» er et sonisk bilde av ro og harmoni, og sangen beskriver hvordan jeg finner min indre styrke, sier Michael Vibe.
Publisert Sist oppdatert

Michael Vibe er en norsk-ecuadoriansk artist bosatt i Oslo. De siste tre årene har han fullført en bachelor i populærmusikk ved Høyskolen Kristiania. Med en oppvekst på Cuba, USA og Spania har han med seg en unik sound med mange inspirasjonskilder.

«Lavender», som slippes fredag 24. november, var en av de første sangene Michael skrev på Høyskolen Kristiania.

– «Lavender» er et sonisk bilde av ro og harmoni og sangen beskriver hvordan jeg finner min indre styrke. Jeg har sunget den flere ganger live og den har utviklet seg en del siden jeg lagde demoen. Mestringsfølelsen og utstrålingen jeg følte når jeg sang den med band var noe jeg forelsket meg i, og jeg ville fange denne følelsen i studioversjonen. Derfor tok jeg med band i studio og tok opp live trommer, gitar, bass og keys. Jeg inkorporerte også en strykekvartett jeg hadde arrangert til sangen. Alle elementene blandet sammen skapte en atmosfære jeg ble veldig glad i og er en av utgivelsene jeg har gledet meg mest til.

– Hva og hvem inspirerer deg?

– Sangene mine er historier fra mitt eget liv og sentreres rundt mental helse, selvutforskning og forhold. «Lavender» ble inspirert av moren min. Hun har alltid akseptert meg for den jeg er og er en rollemodell i mitt liv. Under oppveksten min pleide moren min å bruke lavendelolje hvis vi var engstelige eller ikke fikk sove. Dette bruker jeg fortsatt i dag når jeg føler meg overveldet og blir transportert til enklere tider i barndommen. 

Følelsen av å mangle tilhørighet har han klart å kjempe imot ved å finne en familie i det skeive miljøet. Det å akseptere egen feminitet har hjulpet han å finne et uttrykk han er stolt av.

– Jeg er veldig heldig som har en familie som aksepterer meg, men det å finne en gjeng som forstår meg har betydd alt. Å være omringet av personer med forskjellige kjønnsuttrykk og seksualiteter har gitt meg selvsikkerheten til å være meg selv. Det har vært vanskelig å akseptere min egen femininitet, men nå er det noe av det jeg elsker mest med meg selv. Min skeive familie har lært meg å lytte til magefølelsen og utvikle mitt personlige uttrykk. Etter så mange år med å undertrykke og hate min identitet så vil jeg endelig vise den stolt fram, sier Vibe til Blikk.

– Siden jeg skriver veldig mye om skeive opplevelser så ønsker jeg å nå andre som kan forstå hvordan det er å ikke høre til. Jeg vokste også opp i et trespråklig hushold så derfor har jeg skrevet noen av sangene mine på spansk og engelsk. Det føles veldig autentisk for meg å blande språk når jeg snakker så jeg vil også gjerne at folk som kjenner seg igjen i det skal høre på musikken min.

Akkurat nå jobber han videre i studio og prøver å fortsette å skrive om sin egen erfaring som skeiv.

– Drømmen er å skape et album med et sammenhengende tema og lage flere visuelle konsepter og musikkvideoer. Jeg savner veldig å framføre live, men har i det siste fokusert på å lage enda flere sanger så jeg kan skape en konsertopplevelse jeg er stolt av. Mitt personlige mål er å kunne stå på scenen igjen til våren og framføre sanger som kan inspirere og kan fortelle litt mer om hvem jeg er som artist.

 

Powered by Labrador CMS