Musikk

Nytt, posthumnt, album fra SOPHIE

Det selvtitulerte albumet skal være det første – og siste – posthumne albumet fra transikonet SOPHIE. Første singel fra plata sluppet nå.

Det posthumne albumet «Sophie» kommer i september

Det er nå tre år siden transikonet, DJ-en og avant-pop-artisten SOPHIE døde.

Familien har nå ferdigstilt oppfølgeren til debutalbumet «Oil of Every Pearl’s Un-insides» (2018). Produsent på det selvtitulerte albumet er SOPHIE selv, og Benny Long, den avdøde skotske artistens bror.

Første singel, «Reason Why», fra det kommende albumet ble sluppet tirsdag. Det er et samarbeid mellom SOPHIE, BC Kingdom og Kim Petras. (Hør den nedenfor)

SOPHIE var anerkjent før hun døde av et fall fra et tak i Hellas, bare 34 år. Debutalbumet ble møtt med unison kritikerros. Men den visjonære musikerens innflytelse har siden vokst.

Levde musikk

I en uttalelse referert hos Stereogum skriver familien blant annet at de kontaktet venner og samarbeidspartnere SOPHIE skal ha sett for seg medvirket på plata.

 – Sophie snakket ikke stort i offentligheten om privatlivet, og foretrakk å si alt gjennom musikken. Det kjennes derfor riktig å dele med verden musikken hun håpet å utgi, i troen på at vi alle kan knytte oss til henne med dette, skrev familien.

De skriver videre at albumet rommer en kakofoni av evner og kreative visjoner, som overgår tid og sjanger.

– Sophie ga musikken hele seg. Det er i den hun kan bli funnet, avslutter familien meldingen.

Albumet «Sophie» slippes på Transgressive og Future Classic 27. september. 

Powered by Labrador CMS