Musikk

«Gaylor», «Kaylor» og Taylor

Under Taylor Swifts konserter i Los Angeles dukket den tidligere supermodellen Karlie Kloss opp blant publikum. Det utløste et massivt jordskjelv blant superstjernas skeive fans.

Taylor Swift er for tiden ute på turneen «The Eras Tour», men har «den snille jenta» muligens en side hun skjuler? Ryktebørsen fikk fart da den tidligere supermodellen Karlie Kloss opp blant publikum på en konsert i Los Angeles.
Taylor Swift er for tiden ute på turneen «The Eras Tour», men har «den snille jenta» muligens en side hun skjuler? Ryktebørsen fikk fart da den tidligere supermodellen Karlie Kloss opp blant publikum på en konsert i Los Angeles.
Publisert Sist oppdatert

Den tidligere amerikanske supermodellen Karlie Kloss var i flere år en av Taylor Swifts aller nærmeste venner, alltid hånd i hånd, eller tett omslynget. Fansen gav dem parnavnet «Kaylor».

I 2014 spekulerte sladderpressen høyt i hvorvidt man var vitne til et heftig kyss mellom Taylor og Karlie, etter at en kornete video fra en utekveld fant veien til media.

Men i 2018 begynte Karlie Kloss å henge med Katy Perry, en artist Taylor Swift lenge hadde utvekslet verbale og musikalske svingslag med. Karlie Kloss og Taylor Swift var offisielt over, uansett hva det var.

God oppdragelse og store skap?

Taylor Swift skriver sine sanger selv. Ifølge dokumentaren «Miss Americana» fra 2020, (tilgjengelig på Netflix), henter hun nesten alltid temaene fra eget liv. Og hun er oppdratt til å være snill og god og gudfryktig. Når Swift i de senere årene til de grader har fremmet «den skeive agendaen», helst i musikkvideoer og fra scenen, har det bidratt til at skeive fans analyserer alt hun gjør med lupe og spisse ører. Har «den snille jenta» muligens en side hun skjuler?

Sang til en eks?

Online-samfunnet av skeive «swiftier» hashtagger ofte innleggene sine med #Gaylor. Den siste tiden har de virkelig fått vann på mølla. Mange spør seg om Swift er på vei ut av skapet som bifil.

Grunnlaget finner de delvis i tekstene på turnéalbumet «Midnights», og delvis i hvilke bestemte sanger Swift har som ekstranummer under turneen.

Da Swift nylig valgte låtene «Maroon» og «Dress» på konserten som falt på Karlie Kloss sin bursdag, avholdt i Kloss fødeby Chicago, virket det meget bevisst, mente mange «swiftier». Ifølge deres skeive ører, tematiserer låtvalget til Swift både det gode ved fortiden med Karlie og bruddet deres.

«Taylor Swift skriver neppe om en manns lepper som å være «Maroon», (en dypt rødbrun farge, ofte forbundet med pasjon og kjærlighet), påpeker en fan, mens en annen minner om at Swift framførte «Dress» på en meget spesiell måte for Karlie den gang de fremdeles var venner.

Når så Karlie Kloss, som i mellomtiden har giftet seg og fått barn, plutselig dukker opp på Swifts konsert i Los Angeles og setter seg blant publikum, leses det som et svar på Swifts «invitasjon» til forsoning, (At Swift muligens har mye av skylden for at det gikk slik det gjorde, er et ikke-tema for «swiftiene».)

For skeive fans av alle kjønn er det Kloss og Swift i samme sal «like uventet og stort som Jesus oppstandelse», slik en #Gaylor-poster formulerte seg.

Er Taylor Swift en artist som bruker sin enorme plattform til å støtte skeive? Er hun en viktig alliert? Eller er hun egentlig bifil? Og om så er, hvorfor er det så viktig å få vite?

Spørsmålet kan selvsagt bare stilles av dem det ikke er viktig for. For skeive vil det det å se seg selv bekreftet av en av verdens største artister derimot kunne ha en massiv positiv effekt, særlig i Taylor Swifts hjemland USA der anti-lhbt+kreftene for tiden herjer uhemmet med folks liv og rettigheter.

 

Powered by Labrador CMS