Meninger

– I år går jeg i Pride-paraden for skeive palestinere

Silje B. Paulsen i Skeivt Nettverk i Raudt Vestland mener årets Pride ikke kan foregå som normalt, fordi skeiv kamp går hånd i hånd med palestinsk frigjøring.

– I år kan jeg ikke gå i paraden som om det er hvilken som helst Pride parade, skriver Silje B. Paulsen
Publisert Sist oppdatert

Dette er et innlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å sende et innlegg, kan du sende det hit.

Forrige onsdag ble Nakba – katastrofen som fordrev 800 000 palestinere vekk fra deres land av israelske styrker – markert.

Om noen knappe uker markeres Pride i alle verdens storbyer. Men årets Pride følger med en vond bismak. I dag, 75 år etter Nakba, ser man en ny katastrofe utspille seg i Palestina.

Årets Pride foregår under et folkemord. Et folkemord som aktivt blir fremmet som et frigjøringsprosjekt for skeive i Midtøsten. Et folkemord der skeive palestinere dør hver dag.

I år kan jeg ikke gå i paraden som om det er hvilken som helst Pride parade.

Jeg kan ikke med god samvittighet late som ingenting mens mine skeive søsken i Palestina dør av norske bomber. Jeg kan ikke gå stille i paraden mens mine skeive søsken i Norge later som ingenting.

Jeg kan spesielt ikke gå stille mens jeg ser andre skeive rettferdiggjøre folkemord med et falskt narrativ om Israel og palestinere.

Rosavasking har aktivt blitt brukt som et våpen mot palestinere i lang tid. Israel har fremmet seg selv som et skeivt paradis for å fremmedgjøre palestinere. For å fremme dem som konservative og barbariske.

Dessverre har dette fungert. «Prøv å dra inn i Gaza» og «om du er åpent homofil i Gaza blir du kastet av et tak» blir ofte svaret skeive Palestinaforkjempere får.

Realiteten er at Israel er langt fra et skeivt paradis. I Israel, som i Europa og USA, blir livet til skeive stadig vanskeligere, med strengere anti-LHBT politikk.

To av samme kjønn har heller aldri hatt rett til å kunne gifte seg i Israel. Litt under halvparten er sterkt imot denne rettigheten, og totalt sett er over halvparten av befolkningen imot.

Realiteten er og at det finnes tusenvis av skeive på Gaza.

Det finnes tusenvis av skeive som daglig har kjempet for sin rett til å elske dem de vil og kjempet mot homofobi og for frigjøring i Palestina.

Realiteten er at bomber ikke diskriminerer.

Realiteten er at både israelske og norske bomber dreper skeive på Gaza hver dag.

Skeiv kamp går hånd i hånd med palestinsk frigjøring. Man kan ikke kalle seg forkjemper av skeives rettigheter om man tror at bomber fører til styrket frigjøring.

Bomber har ødelagt Gaza. Bomber har ødelagt skeives liv, skeiv kulturarv, og skeiv aktivisme i Gaza.

Det er farlig å kalle folkemordet i Gaza noe som helst annet enn det det er; et folkemord.

For skeive, er det spesielt farlig at vår kamp blir brukt til å rettferdigjøre massedrap.

Folkemordet av palestinere er ingen frigjøringskamp for skeive; det er det motsatte.

Dette er også farlig for alle verdens skeive.

Ved å peke på en gruppe som unikt homofobisk fører det til usynliggjøring av vår egen kulturs problemer med homofobi.

Det er hyklersk av Israel å bombe Gaza for skeiv frigjøring mens livet til deres egne skeive innbyggere stadig blir verre. Det er hyklersk at Norge og andre Vestlige land investerer i folkemord mens de heiser opp regnbueflagg under Pride.

Derfor kan ikke jeg la årets Pride gå som normalt.

Jeg vil gå stolt for de som ikke kan. For alle de tusener av skeive på Gazastripen som har mistet livet sitt til folkemord. Til alle de skeive historiene som har gått tapt.

 Jeg går høylytt og stolt for et fritt Palestina.

For ingen er fri før alle er fri.

Powered by Labrador CMS