Urix

Pink trosser bok-sensur

Artisten Pink vil gi bort tusenvis av forbudte og sensurerte bøker under konserter i Florida i protestet mot guvernør Ron DeSantis og høyrekonservatives forsøk på å demonisere lhbt-miløet.

Pink.
Publisert

Pink vil gi bort bøker som er forbudt på offentlige skolebiblioteker under stoppene i Miami og Orlando, USA.

De fleste bøkene inkluderer lhbt-karakterer, temaer om rasisme, profiler av svarte og urfolk, og historiske lhbt-skikkelser.

«Jeg er en glupsk leser, og jeg er mor til to barn som også er aktive lesere. Jeg kan ikke forestille meg mine egne foreldre fortelle meg hva mine barn kan og ikke kan lese, enn si noen andres foreldre, og særlig noen andre som ikke engang har barn, som bestemmer hva mine barn kan lese», sier Pink i en video på Instagram.

Mer enn 1600 bøker på over 5000 amerikanske skoler ble fjernet fra utlånshyllene i 2021. En fjerdedel av disse ble fjernet på grunn av lhbt+innhold.

Hele 41 prosent av bøkene som ble sensurert ved amerikanske skolebibliotek skoleåret 2021-2022, var skeive. Ifølge PEN Amerika, som har gjennomført undersøkelsen, innebar dette at bøkene enten inneholdt skeive tema eller hadde skeive karakterer i viktige roller.

Tallene gjelder for skoleåret 2021-2022. Det estimeres at bokforbudene påvirker mer enn fire millioner elever og studenter.

«Bøker har vært en glede for meg helt siden jeg var barn, og derfor er jeg ikke villig til å stå stille og se på mens bøker blir forbudt i skoler», sier Pink.

Den Grammy-vinnende sangeren samarbeider med organisasjonen PEN America, for å gi bort 2.000 bøker.

«Det er spesielt ille å se myndigheter rette seg mot bøker om rase og rasisme og mot lhbt-forfattere», sier Pink.

Powered by Labrador CMS