Utstilling

Skeiv kunst på Manglerud gård

Ordfører Marianne Borgen åpner Pride Arts utstilling Skape(t) på Manglerud gård 15. april.

Skulpturen «Rosa trekant» av Stephan Udbjørg.
Publisert

Utstillingen Skape(t) ble først satt opp på Oslo Bymuseum i fjor av Pride Art i samarbeid med kvinnekollektivet SFINXA. Nå settes utstillingen opp på Manglerud gård treffsenter.

Det første som møter publikum er en seks meter høy skulptur som viser den rosa trekanten, det skeive symbolet gitt til mannlige homofile under holocaust, signert Stephan Udbjørg.

Inne på Manglerud gård vises skulpturer, fotografier og bilder fra de siste 50 årene med skeiv kunst.

Selve åpningsdagen lørdag 15. april blir det møte med norske kunstnere og artister, som Anders Rogg og Øyvind Rauset, 70-tallets kvinneaktivister Inge Ås, Gerd Brantenberg og Kjersti Fjeldstad, samt stjerneskuddet Henrik W. Wilhelmsen.

Utstillingen åpnes av Oslos ordfører Marianne Borgen.

– Vi tok kontakt med Pride Art etter å ha sett utstillingen på Oslo Bymuseum og ble mektig imponert. Dermed fyller vi hele senteret vårt med skeiv og feministisk historisk kunst, sier Edith Cecilie Loftheim, leder på Manglerud gård, og forteller at utstillingen står ut juni.

– Jeg vet ikke om noen annen skeiv kunstutstilling som er satt opp på et eldresenter noen gang, sier Torill Pallesen, daglig leder i Pride Art.

– Samarbeidet med Manglerud gård, deres frivillige og våre frivillige har vært fantastisk, og uten dem hadde ikke dette vært mulig.

Powered by Labrador CMS