Urix

Singapores stats- minister Lee Hsien Loong har kunngjort at han ønsker å avkriminalisere homofili i landet.

Ut med kolonitida – inn med nye utfordringer

Publisert

SINGAPORES STATSMINISTER kunngjorde den 21. august at han har til hensikt å avskaffe den gamle kolonitidsloven som kriminaliserer homofili – slik et økende antall tidligere kolonier både i Asia, Afrika og Latin-Amerika også har gjort. Da lhbt-befolkningens første gledesrus hadde stilnet, ble det imidlertid, kort tid etter, klart at statsminister Lee Hsien Loong i samme håndbevegelse ønsker å trappe opp kampen mot at det innføres lovverk som tillater likekjønnet ekteskap:

«Vi skal fortsette å forsvare ekteskapsinstitusjonen, definert som en union mellom en mann og en kvinne.» Og kanskje gjorde Loong klokt i å tilføye dette, for sterke religiøse krefter i landet er imot å tillate skeive å gifte seg. Omkring hver femte borger i landet definerer seg som kristne, i tillegg til at landet også huser innflytelsesrike evangeliske mega-kirker som forkynner kamp mot innføring av skeives rettigheter.

Loong la til: «Det vi prøver å få til her er en politisk imøtekommenhet som tar høyde for singaporeres legitime holdninger og ønsker». Mens enkelte skeive aktivister ønsket avskaffelsen av kolonitidas mørke kapitler velkommen, uttrykte andre til mediene at endringene rent faktisk kan gjøre ting verre for lhbt-befolkningen. For enkelte av Loongs ministre uttrykte også at det fra nå av vil være parlamentet, og ikke rettssystemet, som har patent på å definere begrepet ekteskap. Singapore har også en subsidieordning for gifte par som søker bolig – et attraktivt system som landets skeive trolig ikke kommer til å ha noen glede av på lang tid ennå. Både den katolske kirken, landets kirkeråd og en rekke andre menigheter uttrykte stor glede over at det nå blir ekstra vanskelig å utfordre definisjonen av ekteskapet som noe annet enn unionen mellom mann og kvinne.

«Skuffelsen blant skeive er stor nå», sier Eugene Tan, professor i jura ved Singapore Management University, men legger til: «Singapore har blitt kvitt en høyst diskriminerende lov rettet mot homofile. Å redusere dette øyeblikket til at vi fjerner et onde og legger til et nytt, ville være å undervurdere et stort framskritt»

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS