Masseskytingen

Terrorsiktede nekter å avgi forklaring

Oslopolitiet opplyser at de forlenger isolasjon og medieforbud for de to terrorsiktede mennene.

Tilskuere utenfor London Pub venter på regnbuetoget som gikk gjennom Oslos gater lørdag 10. september.
Publisert

Begge de to siste som ble pågrepet i Oslo etter angrepet 25. juni nekter å forklare seg for politiet, skriver NRK i dag. Terrorsiktede Zaniar Matapour nekter fortsatt å forklare seg, mens Arfan Bhatti fremdeles oppholder seg i Pakistan.

«Den ene mannen ønsket først å avgi forklaring, men etter hvert så benyttet han seg av sin rett til å nekte å avgi forklaring», sier politiadvokat Ingvild Myrold ved Oslo politidistrikt.

Politiet pågrep søndag 25. september to menn for medvirkning til skytingen i Oslo 25. juni. Politiet opplyser i dag at de forlenger fullstendig isolasjon og medieforbud for de to mennene i to nye uker.

Den ene mannen er i 40-årene og har somalisk statsborgerskap, den andre er i 30-årene og har norsk statsborgerskap. De er begge kjent for politiet fra tidligere og er begge bosatt i Oslo.

Oslo tingrett forlenget i går restriksjonene til mannen i 30-årene som for to uker siden ble varetektsfengslet siktet for medvirkning til terrorhandling etter skytingen i Oslo sentrum 25.juni.

Mannen i 40-årene som også ble fengslet for to uker siden i samme sak, har samtykket til at spørsmålet om forlengelse av hans restriksjoner behandles skriftlig av Oslo tingrett i dag, tirsdag.

De tre siktede som er i Norge har alle nektet straffskyld for det de er siktet for i fengslingsmøtene, men de har heller ikke der ønsket å forklare seg noe mer.

«Når det gjelder Arfan Bhatti følger Norske myndigheter saken tett og har et godt samarbeid med pakistanske myndigheter. Utover dette har ikke politiet ytterligere informasjon per nå», sier Myrold til NRK.

Fengslingsfristen til siktede Zaniar Matapour utløper neste mandag. Politiet vil i løpet av uken be om at han fengsles videre. De rettspsykiatriske sakkyndige jobber fortsatt med å vurdere hans tilregnelighet, ifølge oslopolitiet. Når det gjelder Arfan Bhatti følger Norske myndigheter saken tett og har et godt samarbeid med pakistanske myndigheter. Utover dette har ikke politiet ytterligere informasjon per nå.

Powered by Labrador CMS