25. juni

Forbereder terror-rettsak

Støttegruppa 25. juni inviterer til treff og seminar med juss og media på programmet.

Publisert Sist oppdatert

Rettssaken mot Zaniar Matapour etter terrorangrepet 25. juni 2022 er berammet og starter i mars. Mange har ventet lenge på et viktig rettsoppgjør, men få vet hva de går til. Støttegruppa 25. juni inviterer alle som ønsker å forberede seg til gratis treff og seminar. 

– Endelig er det tatt ut siktelse i denne saken. Det har vi ventet lenge på. Nå ønsker vi å gjøre det vi kan for å forberede alle berørte og fornærmede på hva en slik rettssak vil innebære, og inviterer derfor til et gratis seminar med dyktige fagfolk som kan dette, sier Espen Evjenth, leder av Støttegruppa 25. juni. 

Seminaret arrangeres tirsdag 5. desember kl. 17 – 21 på Pakkhuset i Nedre Slottsgate 2c og er åpent for alle. Man trenger ikke å være fornærmet eller vitne i saken for å delta, men man må være påmeldt for å delta.

Juss og media

– Alle som på en eller annen måte føler seg berørt kan ha god nytte av informasjon om hvordan rettsaken vil foregå og hva man kan forvente seg av økt oppmerksomhet om terrorangrepet og konsekvensene det hadde og fortsatt har for mange, sier Evjenth.

På seminaret vil bistandsadvokatene Hege Salomon, Christian Lundin og Elisabeth Clark fortelle hvordan en rettssak foregår, og gir svar på hva man kan forvente og ikke forvente fra prosedyren. Kommunikasjonsrådgiver Kristine Meek fra Sannum & Bergestuen gir en innføring i mediehåndtering. Kriseteamet til Oslo kommune vil være til stede på hele arrangementet og kan svare på spørsmål om psykisk helse. Teamet vil være tilgjengelig både for en uformell prat og helsehjelp, akutt eller ikke. 

Et viktig steg videre 

– Det har gått et og et halvt år siden terroren rammet Norge og det er utrolig viktig at det kommer et rettsoppgjør som både kan gi tydelige svar og en oppreisning til de mange fornærmede i denne saken. Vi ønsker at alle som nå går en vanskelig, men viktig tid i møte er så godt rustet som mulig, sier Evjenth.

Han mener rettsaken er et viktig første skritt på veien videre etter det grusomme angrepet for mange.

– Det er utrolig tungt å leve med konsekvensene av terror uten å få et rettslig oppgjør. Slik situasjonen er nå, så har ikke rettssamfunnet tatt ett oppgjør med terroristen eller tankegodset som ligger bak terroren. Så selv om vi er mange som nok gruer oss til rettsaken, så blir det fint å samles og forberede seg i fellesskap. Ingen skal trenge å stå alene.

Info: tjuefemtejuni.no

 

Powered by Labrador CMS