«Det tok litt tid før vi skjønte at mannfolkene ikke var menn, men lesbiske kvinner.»

Punkikonet Jordan Mooney i Derek Jarmans film «Jubilee».

INGEN ER SOM ALLE ANDRE

I BLIKK SEPTEMBER NR. 9–2019 kan du lese om punkikonet Jordan og om punkens fødsel på britiske homoklubber. Les også intervju med bokaktuelle Adam Schjølberg og dragaktivist Heezy Yang.

Publisert Sist oppdatert

PUNKIKONET JORDAN: De fleste tenker på Sex Pistols når det snakkes om den første britiske punkmusikken. Men uten Jordan Mooney ville den sett helt annerledes ut.

SKEIV I SEOUL: Heezy Yang gikk ut og satte seg i en pappeske på gata i Seoul.– Du vet slike de plasserer ut hunder og katter i som de ikke vil ha. For akkurat slik føler unge skeive seg som blir utstøtt av sin egen familie.

Heezy Yang. Foto: Reidar Engesbak.EN VELDIG GOD IDÉ: Mina Wikshåland Skouen vokste opp med en idé om at hun kunne være med på å forandre verden. Og sånn ble det.

Mina Wikshåland Skouen. Foto: Reidar Engesbak.

FARVEL TIL URMANNEN: Menn i alle aldre haster forbi. Hva tenker de på der de går? Hvordan har de det inni seg? Det vet vi ikke, for de sier det ikke tilnoen. Men Adam Schjølberg har forsøkt å finne ut av det.

Adam Schjølberg. Foto: Reidar Engesbak.

STJERNER I EGET LIV: Alt er borte, storfamilien, formuen, cocktailglassene og blitzregnet. Nå har mote- og homoikonet Little Edie og moren Big kun hverandre, 16 katter og en vaskebjørn i veggen.

Kari Simonsen som Big Edie og Liv Bernhoft Osa som Little Edie. Foto: Øyvind Eide / Nationaltheatret.

LES OGSÅ:
OSLO/FUSION:
For 29. gang inviterer Oslo/Fusion International Film Festival til over en uke med kvalitetsfilmer fra hele verden på programmet.

SKEIVE FILMER I BERGEN: Bergen internasjonale filmfestival, BIFF, går av stabelen fra 25. september til 3. oktober. Selveste åpningsfilmen er en sjarmbombe om dans og forbudt kjærlighet.

VITA OG VIRGINIA: Filmen om det 19 år lange dramatiske og intense forholdet mellom aristokraten Vita Sackville-West og forfatteren Virginias Woolf har premiere i september.

EN TØRST ETTER KVINNER: I høst setter Folkteatern i Gøteborg opp et teaterstykke om Karin Boye og kjæresten Margot Hanel.

SEPTEMBER: Blikk-gayden til skeive kulturopplevelser i august.

POPKORN: Musikksider med et lite støt av elektrosjokk og politikk.

BLIKK PÅ VERDEN: Skeive nyheter verden rundt.

FILM & TV: Skeive nyheter på skjerm og lerret.

NYTT OM NAVN: Siste nytt fra hjemmefronten.

VEIVISER: Skeive tilbud landet rundt.

ROSA SIDER: Blikks markedsplass.

Få BLIKK rett i postkassen: Bli abonnent

Powered by Labrador CMS