Kultur

Kunstneren Admir Batlak har sluttet som klesdesigner, men tar noen få oppdrag, som da han designet klærne til Cezinando på Øyafestivalen i 2018.
Kunstneren Admir Batlak har sluttet som klesdesigner, men tar noen få oppdrag, som da han designet klærne til Cezinando på Øyafestivalen i 2018.

SKEIVT PÅ MUNCH

Publisert

MUNCHMUSEET satser på den nye generasjonen av kunstnere og formidlere i utstillingsserien «SOLO OSLO». 30. september overtar kunstneren Admir Batlak visningsrommet i 10. etasje med sin nye installasjon, mens Elisabeth Jørgensen skal lage et formidlingsprosjekt til utstillingen. 

Admir Batlak (41) flyttet fra Mostar i Bosnia-Hercegovina som 11-åring, og bor og arbeider i Oslo. Han er utdannet klesdesigner fra Istituto Marangoni i Milano (2006) og har vist kunsten sin i en rekke utstillinger i Norge, han er også representert i samlingene til Nasjonalmuseet, Kode 1, Bergen, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Trondheim og Stavanger Kunstmuseum.

Batlak beveger seg i skjæringsfeltet mellom mote, skulptur og installasjon, og han eksperimenterer ofte med ulike håndverkstradisjoner. I kunstverkene hans finnes det referanser til ulike historier, sosiale bevegelser og populærkultur, og Batlak utforsker spørsmål om smak, idealer og identitet. 

I en kunstnersamtale på Munchmuseet med kurator Tominga O'Donnell 18. oktober, går Batlak dypere inn i bakgrunnen for sin nye installasjon på Munch, som er inspirert av jugoslaviske antifascistiske monumenter, ulike tekstilteknikker og skeive perspektiver.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS