Mette Aakerholm Gardell har tidligere laget dokumentarene «Ingen mann i sikte» og «Min stolte far», som ble nominert til Gullruten og vant publikumsprisen under Skeive Filmer i 2007.

Å leve i en regnbue

Mette Aakerholm Gardell fikk ideen til dokumentarfilmen «Leva. Älska.» da hun for 15 år siden så et foto av to gamle kvinner som kysset hverandre.

Publisert Sist oppdatert

Bildet av de to rynkete gamle kvinnene fikk Mette Aakerholm Gardell til å fundere på hvordan det er å bli gammel og skeiv i vår tid. Den første, mer eller mindre åpne generasjonen av homofile, som har levd i en tid der følelser ble politikk.

– Jeg ble slått av at jeg aldri hadde sett et slikt bilde av intimitet mellom to gamle kvinner før. Og da tenkte jeg faktisk; «skal jeg bli gammel som lesbisk?».

Tanken for 15 år siden er nå blitt til dokumentarfilmen «Leva. Älska.». I filmen treffer vi Thomas Björk og andre beboere på det første boligkomplekset for eldre skeive i Europa. Rundt 45 mennesker bor på Regnbågen i Stockholm som åpnet i 2013, og rundt 150 står på venteliste.

TILBAKE I SKAPET

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS