TV

Lagleder i Mental Helse hetset Harlem Alexander

– Dette er utrolig trist for hele organisasjonen, for alle våre frivillige, og ikke minst for Aleksander Harlem, sier Ole Marius Minde Johnsen, landsleder i Mental Helse til Blikk, og forteller at den aktuelle lederen nå har trukket seg.

Harlem Alexander og Helene Spilling deltar sammen i Skal vi danse på TV 2.
Publisert Sist oppdatert

Skal vi danse- Harlem har anmeldt en person som leder et lokallag i Mental Helse etter en tekstmelding. Nå trekker vedkommende seg.

Fredag kveld delte Alexander på Instagrams historiefunksjon at han fikk tilsendt følgende melding av en lokalleder i Mental Helse:

«Finn deg en dame. Menn som elsker med menn er avskyelig».

«Trist at leder og kontaktperson for Mental Helse aktivt har søkt meg opp, og funnet nummeret mitt for å bruke tid til å ytre sine meninger om min legning», skriver 35-åringen og fortsetter:

«Og trist at de som kanskje sliter mentalt grunnet sin legning skal oppsøke og få hjelp av mennesker med slike homofobiske holdninger».

Mental Helse var i kontakt med Harlem på fredag.

– Dette er ikke verdier Mental Helse står for. Vi som organisasjon er aktiv på Pride, og denne hendelsen treffer meg personlig også som skeiv, sier Ole Marius Minde Johnsen, landsleder i Mental Helse til Blikk.

– Vedkommende har nå trukket seg fra organisasjonen. Det vedkommende har gjort bryter med våre etiske retningslinjer, og nå skal hendelsen opp til behandling i organisasjonen. Vi tar dette på største alvor, sier Minde Johnsen.

Etter samtalen med Mental Helse kom Harlem med en oppdatering på Instagram, hvor han beskriver det som en «veldig fin prat»:

«De var veldig lei seg for situasjonen som har oppstått i dag, og skulle ta tak i det», skriver han og legger til:

«Det er ikke verdier Mental Helse står for, og jeg håper heller ikke de får negative konsekvenser for det jeg har delt i dag. Det er kun den ene og alene personen som burde få konsekvenser for dette».

 

 

Powered by Labrador CMS