Skeivt på Deichman

Hvilke bøker lånte Deichman ut mest av i 2020? Blant de mest leste finner vi Bjørn Hatterud, Kitty Byng, Camara Lundestad Joof og Alexander Kielland Krag.

Publisert

Deichman har samlet lister over de ti mest utlånte titlene i 12 ulike kategorier, basert på utlån fra alle Deichmans biblioteker i perioden 1. januar – 18. desember 2020.

Blant de mest utlånte bøkene finnes en rekke skeive forfattere.

I kategorien Debutantbøker for voksne er Kitty Byngs bok «Kroppen er en morder» på topplisten, en roman om et lesbisk par som strever med å bli gravide.

I kategorien Debutantbøker for barn og unge er boka «Dette blir mellom oss» av Alexander Kielland Krag med på listen. I åpningen av «Dette blir mellom oss» treffer leseren Felix idet han starter som ny elev i andre klasse på videregående. Han vet at han er homofil, han har ikke store problemer med identiteten sin overfor seg selv, men på forrige skole gikk det ikke så bra. Han er derfor engstelig for hvordan hans nye medelever vil reagere dersom de får vite det.

Boka er også på listen over de mest utlånte i kategorien Skjønnlitteratur for unge.

I kategorien Faglitteratur for voksne er både Camara Lundestad Joofs bok «Eg snakkar om det heile tida» og Bjørn Hatteruds «Mjøsa rundt med mor. Ei livsreise» representert.

Boka «Call me by your name» av André Aciman er på listen over Bøker på andre språk for voksne.

Se alle listene her: Mest lånt på Deichman i 2020

Powered by Labrador CMS