Sjekke-apper som Tinder og Grindr legger til rette for uforpliktende sex-møter. Alexander Kielland Krag skildrer en ung mann i press mellom anonyme sextreff og intense romantiske følelser for en jevnaldrende gutt.

De vakreste øynene han vet

Boka «Dette blir mellom oss» av Alexander Kielland Krag krever litt av leseren, at man lever seg inn i teksten, men målet er å ta forelskelse på alvor. – Jeg håper jo at skeive vil lese om Felix som en historie om at det går an å finne sin plass, sier forfatteren.

Publisert Sist oppdatert

Romanens hovedperson Felix skammer seg ikke så mye over den anonyme sexen han har. Tankene og følelsene hans kretser mest om hvordan det ville ha vært om det var i Nicolai sine armer han lå.

I åpningen av «Dette blir mellom oss» treffer leseren Felix idet han starter som ny elev i andre klasse på videregående. Han vet at han er homofil, han har ikke store problemer med identiteten sin overfor seg selv, men på forrige skole gikk det ikke så bra. Han er derfor engstelig for hvordan hans nye medelever vil reagere dersom de får vite det.

– Det er en sosial fallhøyde for Felix fordi han fremdeles er i skapet, det fører med seg mye usikkerhet for ham, forteller Alexander Kielland Krag.

– Men jeg tenker jo at heterofil ungdom også kan ha det ganske komplisert. Felix selv derimot, han tenker at alt hadde vært så mye lettere om bare Nicolai hadde vært ei jente. Han reflekterer i det hele tatt mye over hvem som har rett til hva, sier forfatteren.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS