Meninger

– Gå for kjærligheten!

– Jeg håper alle som er opptatt av menneskeverd, deltar i parader og heier frem kjærligheten, skriver forfatter Amal Aden.

Amal Aden.
Amal Aden.
Publisert Sist oppdatert

Heldigvis bor jeg nå i et land der vi har kommet så langt at vi kan være skeive og stolte. Lever du i Nigeria, Somalia, Afghanistan, Iran, er du ikke like heldig. Rundt om i verden har vi land der man arresterer, torturerer og henretter skeive.

Dessverre er det ikke alle i Norge som er for skeives rettigheter heller, noen føler seg truet av kjærlighet mellom personer av samme kjønn. I år, når vi skal hylle og feire at det er 50 år siden avkriminaliseringen av homofili, kommer det frem noen grumsete holdninger.

Vi må mobilisere når voksne personer reagerer negativt på at fylkeskommunen i Troms og Finnmark deler ut skolesekker med regnbueflagg til 1. klassingene, eller når voksne personer irriterer seg over at skoler, eller kommuner flagger med regnbueflagg i juni.

Det finnes voksne personer som mener at barn må beskyttes mot kjærlighet mellom mennesker av samme kjønn. Men barn skal ikke beskyttes mot mangfold og kjærlighet, barn bør beskyttes mot hatefulle holdninger. Det er trist når barn og ungdom blir møtt av uvitende og intolerante voksne som ikke respekterer mennesker som er annerledes enn dem selv.

Det er en farlig trend når mennesker blir redusert til ideologi. Når man leser i visse kommentarfelt, så ser man hvor mye hat som er rettet mot skeive.

Hvert år hører vi personer som sier at de ikke er imot skeive, men at de kan ikke forstå hvorfor vi er nødt til å gå i parader. Men vi trenger parader på grunn av dere. Vi trenger parader for å synliggjøre. Vi trenger parader for å vise solidaritet med verdens skeive som ikke får lov til å være frie. Vi trenger parader for alle som ikke tør å være synlige. Vi trenger parader for å hylle kjærligheten.

Jeg håper alle som er opptatt av menneskeverd, deltar i parader og heier frem kjærligheten. Ta med familien og la oss feire kjærligheten.

La oss vise barn og ungdom at det er lov til å være seg selv. La oss heise regnbueflagget for å vise at vi er for mangfold og kjærlighet. Kjærligheten vinner alltid.

Powered by Labrador CMS