Rettigheter

Svekkes skeives rettigheter i et mer autoritært Europa?

Amnesty inviterer til Ambassadefrokost og diskusjoner 10. juni om dagsaktuelle temaer i den tidligere amerikanske ambassaden i Oslo.

Gir fremveksten av høyreradikale partier i Europa gjenklang i Norge? Det er et av spørsmålene Amnesty stiller når de inviterer til Ambassadefrokost mandag 19. juni.
Publisert

Temaet for Amnestys debatt er hvordan rettighetene til lesbiske, homofile, bifile og transpersoner er under økende press.

Høyreradikale partier er nå på fremmarsj i flere land i Europa. I Russland har myndighetene nylig stemplet «den internasjonale lhbt+-bevegelsen» som ekstremistisk. 6.-9. juni er det Europaparlamentsvalg, et skjebnevalg for menneskerettighetene i Europa. Hvordan påvirker dette skeives liv og rettigheter, inkludert i Norge? Amnesty tar debatten.

På dagsorden står diskusjon om betydningen av russisk retorikk og informasjonskrig mot skeives rettigheter, samt situasjonen for skeive i Russland og Ukraina? Diskusjonen ledes av Ane Tusvik Bonde, Øst-Europa-rådgiver i Amnesty.

Det blir også samtale om Europaparlamentsvalget og konsekvensene av fremveksten av høyreradikale partier i Europa, og hvordan det påvirker skeives liv. I panelet sitter Harald Klungtveit, redaktør i Filter Nyheter og Heidi Nordby Lunde, stortingsrepresentant (H) og leder i Europabevegelsen.

Paneldebatten «Gir fremveksten av høyreradikale partier i Europa gjenklang i Norge», og på hvilken måte er den såkalte «transdebatten» et eksempel på dette? Det skal Danby Choi, redaktør i Subjekt og Patricia Kaatee, politisk rådgiver i Amnesty, snakke om.

Ambassadefrokosten finner sted mandag 10 juni kl. 8.30, Henrik Ibsens gate 48. Påmelding: Amnesty International Norge

Powered by Labrador CMS