Rob Halford, i midten er frontfiguren i Judas Priest.

Bekjennelser fra Metal God

Nylig kom biografien «Confess» der vokalisten Rob Halford i Judas Priest tar fansen med på en heisatur uten like.

Publisert

Den legendariske frontfiguren til Judas Priest, et av de mest suksessrike heavy metal-bandene gjennom tidene, feirer fem tiår med heavy metal i boka «Confess» der han har bestemt seg for å bekjenne. Fordi det er godt for sjela.

Rob Halford har med sin jordnære holdning og karakteristiske stemme fått en spesiell plass i metal-folkets hjerter. Han blir hyllet som en musikalsk storhet, og er et forbilde for skeive rockere verden over. I biografien «Confess» forteller Rob Halford (69) om alt fra den spede begynnelsen til den ville suksessen med metal-bandet Judas Priest; oppturer, nedturer, avhengighet, kjærlighetssavn, avrusing, forhold, møter med kjendiser, dronningen og ikke minst veien ut av det berømte skapet.

Historien om Robert John Arthur Halford startet 25. august i 1951 da han tok sitt aller første åndedrag i byen Walsell, nordvest for Birmingham i England. Han begynte å briljere med sangtalentet sitt i flere lokale band i tenårene. Men det var tilfeldigheter som førte til at han endte opp som en berømthet med egen fanklubb. For i 1973 var Judas Priest et «up and coming» Birmingham-band på jakt etter ny vokalist. Halfords søster var da sammen med bassisten i bandet, og slik ble han oppdaget.

Med Halford bak mikken ga Judas Priest ut sitt første album, «Rocka Rolla». Han ble kjent for å innta scenen på motorsykkel ikledd lakk og lær, og det tok ikke lang tid før han ble en yndling i metal-verdenen. Han fikk også kallenavnet «Metal God» på grunn av sin enorme påvirkning på musikksjangeren.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS