SKEIV SOMMER

Anette Trettebergstuens skeive sommer

For fire år siden tilbrakte stortingsrepresentanten sommeren med en nyfødt baby med kolikk – og naboer med nyinnkjøpt karaokemaskin. Heldigvis ser årets ferie ut til å bli roligere.

Publisert Sist oppdatert

Anette Trettebergstuen (40)

Stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet

Hei, Anette! Hvordan ser sommeren din ut i år?

– Det blir litt hit og dit, ditt og datt. Litt ferie med sønnen min sammen med venner med barn, litt hjem til mormor, litt familien på Sørlandet, litt alenetid med venninner på padletur og forhåpentligvis en liten tur til Køben eller deromkring med kjæresten.

Beste sommerminne?

– I fjor faktisk, jeg og to venninner på telttur i Troms. Sov under åpen himmel på sommarøy, det var T-skjorte-varmt til midnatt, vindstille, så vakkert som bare nord kan være, med asurblått hav hvite strender og mektige fjell med snøtopper på, og jeg var forelska i tillegg.

Verste sommerminne?

– For fire år siden. Jeg var støkk i leiligheten med nyfødt baby med kolikk i tropevarme, mens noen i bygget hadde kjøpt seg karaokemaskin som de brukte nesten hver natt. Gustav skrek ilsint, og naboene skrek til «Who The Fuck Is Alice», i mange timer, hver natt, og det var sikkert 35 grader inne i leiligheten konstant. Glad for at jeg fikk sønnen min den sommeren altså, men de omstendighetene der unner jeg ikke så veldig mange.

Jeg var støkk i leiligheten med nyfødt baby med kolikk i tropevarme, mens noen i bygget hadde kjøpt seg karaokemaskin som de brukte nesten hver natt.

Anette Trettebergstuen

Liker du spontane turer eller er du en planlegger?

– Begge deler. Men jeg har lært at jeg må ha noen planer slik at jeg har noe å se frem til i ferien.

Hvis du får gjester fra utlandet, hva vil du vise frem av Norge? Og hva vil du ikke vise frem?

– Jeg ville tatt dem med til nord. Lofoten, Vesterålen Troms-ish. Fordi det er det vakreste på jord. Og så ville jeg vist dem alt Oslo har å by på. Alle steder har sitt og sin sjarm, så det er vel ikke noe spesielt sted jeg aldri ville vist frem. Men generelt har jeg angst for fornøyelsesparker, så det ville jeg nok ikke tatt med gjestene mine på.

Hva ville folk blitt mest overrasket over at DU gjør om sommeren?

– Kanskje at jeg aldri går i shorts?

At Høyreregjeringa kun vil forby konverteringsterapi for barn under 16 år holder ikke mål. Det skal bli forbudt punktum!

Anette Trettebergstuen

Hvilken skeiv sak/hvilke skeive saker brenner du for?

– Mange! Vi har mye igjen før vi er i mål også her i Norge. Nå i sommer har debatten om homoterapi blomstret opp igjen, så jeg vil trekke frem det. At Høyreregjeringa kun vil forby konverteringsterapi for barn under 16 år holder ikke mål. Det skal bli forbudt punktum!

Pride: Er det mest party eller mest protest?

– Begge deler. Og begge deler er viktig!

Hva leser du/ser du på i sommer?

– Hører på Hilma Nikolaisen, leser alt for lite, men leser akkurat nå Vanessa Springoras «Samtykket». Ser på «Den som dræper», dansk-norsk-produsert krim.

Favorittsommerlåt?

– «Sommernatt ved fjorden».

Powered by Labrador CMS