Politikk

Økokrim henlegger etterforskningen av Anette Trettebergstuen

Økokrim har orientert Anette Trettebergstuen (Ap) om at etterforskningen mot henne henlegges.

Stortingspolitiker Anette Trettebergstuen trenger ikke lenger bekymre seg for en pågående etterforskning fra Økokrim. Her i caps til støtte for Anniken Huitfeldt, da sistnevnte ble utnevnt som Norges ambassadør til USA.
Publisert

– Saken kunne ikke fått noe annet utfall, men Økokrim burde innsett dette på et langt tidligere tidspunkt, sier advokat John Christian Elden i en pressemelding.

Trettebergstuen ble gjort kjent med at Økokrim hadde åpnet etterforskning mot henne i februar.

Hun trakk seg som kultur- og likestillingsminister i juni i fjor etter at hun hadde brutt habilitetsreglene. Den tidligere ministeren ble etterforsket for overtredelse av straffelovens bestemmelser om tjenestefeil i forbindelse med habilitetssakene.

– Retts- og påtalepraksis tilsier at terskelen for å kunne straffes for tjenestefeil i form av om rene habilitetsbrudd er høy. Vi har på grunnlag av dette og sakens omstendigheter konkludert med at Trettebergstuen ikke har begått straffbare forhold, sier påtaleansvarlig og assisterende Økokrim-sjef Inge Svae-Grotli.

Advokat Elden mener Økokrim burde kommet fram til denne konklusjonen før de sendte ut pressemelding om at de hadde åpnet etterforskning.

– Det er I utgangspunktet en opplysning underkastet taushetsplikt, og som skapte problemer i Trettebergstuens politiske hverdag på Stortinget. Pressemeldingen fra Økokrim etterlot et inntrykk av at forholdet var mer alvorlig enn hun hadde sagt, noe det ikke var grunnlag for, sier han.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS