Anja Hammerseng-Edin (t.h.) er blant deltakerne i den nye "Mesternes mester"-sesongen. Her med sønnen Mio og kona Gro Hammerseng-Edin, som stakk av med seieren i niende sesong av "Mesternes mester".

Anja Hammerseng-Edin skal kjempe om seieren i «Mesternes mester»

Publisert

Håndballspiller Anja Hammerseng-Edin er blant deltakerne i neste sesong av «Mesternes mester».

Hammerseng-Edin har store sko å fylle. I 2018 ble kona Gro Hammerseng-Edin første kvinne til å vinne «Mesternes mester». Hun stakk av med seieren under en nervepirrende finale i seriens niende sesong.

Til NRK sier Hammerseng-Edin at hun er fast seer av programmet og at hun er forberedt på tøffe konkurranser og fantastiske opplevelser:

«Først av alt så er det en stor ære å få delta. Jeg gleder meg til å lære mer om reisene til de andre deltagerne, og om hvordan de tenker under konkurranser.»

Skeive foregangsfigurer i idretten

Ekteparet Hammerseng-Edin er blant de få åpne skeive i idretts-Norge. I et intervju med Blikk i 2015 sa Anja Hammerseng-Edin at hun lenge slet med å overkomme frykten for damegarderoben.

– Det var ikke så skummelt helt i starten, men etter hvert ble det en pine bare å skulle gå inn i garderoben for å fylle vannflaska før trening. Jeg var livredd for at damene skulle tro jeg var en gutt som hadde gått feil, eller at de skulle skjønne at jeg var lesbisk og dermed tro at jeg kikket på dem, sa Hammerseng-Edin.

Halvannet år etter å ha ønsket velkommen sønnen Mio utga ekteparet boka «Anja + Gro = Mio» (2015). Her skrev de åpenhjertig om sine erfaringer med å få barn som lesbisk par, som at Anja måtte signere som «far» på sykehuset og under gynekologiske undersøkelser satt i «pappastolen».

«Mesternes mester» er et av Norges mest sette programmer, med 1,5 millioner seere i snitt per episode. Ifølge NRK vil innspillingen av den nye sesongen starte 12. juni og sendes på nyåret.

Powered by Labrador CMS