Hundretusenvis av motstanderne av lhbt-rettigheter, homoekteskap- og adopsjon demonstrerte i gatene i Paris en uke etter at Frankrikes nye ekteskapslov trådte i kraft i mai 2013.

Kjønnskrig 2.0
- Anti-gender-bevegelsen og kampen for «den naturlige orden»

Roman Kuhar, en av verdens fremste eksperter på anti-gender-bevegelsen, mener skeive organisasjoner må bli mye mer opptatt av den voksende motstanden mot seksuelle og reproduktive rettigheter. – Skeive må imøtegå utviklingen strategisk, sier professoren.

Publisert Sist oppdatert

For utenforstående kan anti-gender-bevegelsens kamp mot seksuelle og reproduktive rettigheter framstå som om patriarkatet har slått tilbake, og krever at patriarkalske verdier skal gjenreises og komme til heder og verdighet igjen. Det er som vi har fått en ny kjønnskrig; kjønnskrig 2.0.

– Sterke krefter ønsker å fjerne lhbt- og kvinne- rettigheter som vi ikke kan ta for gitt, advarer Roman Kuhar, professor ved Institutt for sosiologi ved Universitetet i Ljubljana, der han underviser om kjønn, seksualitet og populærkultur.

Blikk intervjuer Kuhar fordi han er en av Europas fremste eksperter på framveksten av den nye bølgen av organisert motstand mot såkalt «kjønnsideologi» og «kjønnsteori». Han har blant annet vært medredaktør for boka «Anti-gender Campaigns in Europe: mobilizing against equality» (2017).

– Hva er egentlig målet for anti-gender-bevegelsen?

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS