Ukraina

Sjekkeapp hjelper flyktninger

Appen Romeo oppfordrer brukere til å åpne sine hjem for skeive flyktninger fra Ukraina.

Det har flommet inn med tilbud siden sjekkeappen Romeo opprettet et forum der brukere kan tilby husly til flyktningene.
Publisert

Romeo er en europeisk sjekkeapp som tilsvarer amerikanske Grindr. Romeo er også en sosial plattform, der brukerne kan melde seg inn i forumgrupper.

Kort tid etter Russlands invasjon av Ukraina, opprettet Romeo en gruppe kalt «Shelter for Ukraine», der skeive kan tilby ukrainske lhbt+flyktninger husly og hjelp. Gruppa har nå over 10 000 medlemmer fra hele Europa.

– Da vi hørte nyhetene om invasjonen av Ukraina ønsket vi å gjøre noe for å hjelpe, sier en talsperson for Romeo til Queerty.

Ifølge Romeo, tilbød flere hundre brukere husrom kun noen timer etter at gruppa ble opprettet.

Romeo drives av et internasjonalt team og ble startet i Tyskland i 2002. Talspersonen kommenterte at flere ansatte i bedriften har «opplevd krig og undertrykkelse.»

– Vi kobler mennesker sammen og ser på hvordan vi kan bruke plattformen til å koble mennesker i nød med brukerne våre, som er villige til å hjelpe.

Enkelte brukere kommenterer at «Shelter for Ukraine»-gruppa har begrenset nytte, da vernepliktige menn mellom 18 og 60 år for øyeblikket ikke får forlate det krigsherjede landet. Ifølge Romeo, er ikke gruppa kun rettet mot homofile menn, men også mot «deres foreldre, søstre og barn.»

Powered by Labrador CMS