Intervju

Miriam Hardarson kjenner til transpersoner som av ulike grunner har måttet slutte i jobben fordi arbeidsplassen ikke var imøtekommende. – Derfor er det viktig at ledere har grunnleggende forståelse rundt transtematikk og inkluderende ledelse.

Vippeløft ble første steget ut

Miriam Hardarson var initiativtaker og pådriver til at Sopra Steria ble den første bedriften i Norge som tilbyr velferdspermisjon til transpersoner som må reise til utlandet for behandling.

Publisert

Hun jobber som rådgiver og avdelingsleder i Sopra Steria som er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, innovasjon og bærekraft. Det internasjonale it-selskapet har 3300 medarbeidere i Norge.

Miriam Hardarson har over 20 års erfaring med teknologi og ledelse, og er opptatt av at transpersoner skal ha det godt på arbeidsplassen og av normalisering av transpersoner gjennom synlig representasjon i arbeidslivet og i mediene. 

– Jeg har alltid vært interessert i mennesker og i å hjelpe andre. Det var naturlig for meg å bli leder og kunne hjelpe andre mennesker.

Før hun startet transisjonsprosessen, hadde hun i over 30 år undertrykt hvem hun egentlig var. Hun hadde undertrykt så mye at hun selv ikke var klar over at hun er trans. 

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS