Scene

Arne Lygre på Nationaltheatret

«I vårt sted» er et nærgående og sårbart stykke om relasjoner fra Arne Lygre, en av Norges fremste samtidsdramatikere.

F.v. Ragnhild Tysse, Laila Goody og Gisken Armand i Arne Lygres «I vårt sted».
Publisert

At Arne Lygres stykke «Tid for glede» går for fulle hus på Det Norske Teatret, stopper ikke dramatikeren fra å sette opp sitt nye stykke «I vårt sted» på Nationaltheatrets Kanonhallen på Løren.

I stykket møter publikum Astrid, som har hatt et langt og nært vennskap med Eva, en relasjon som preger dem begge. Nylig har hun også møtt Sara, og et nytt og skjørt vennskap skal defineres. Hvem kan de være for hverandre? Kan de få en større og viktigere plass i hverandres liv enn det tiden de har hatt sammen skulle tilsi?

«I vårt sted» handler om behovet for å ha noen i livet sitt, om det å være der for hverandre, om å kunne kjenne seg igjen i en annen og hvordan vi blir til gjennom den andres blikk. Det handler også om den underliggende frykten for å bli valgt bort, å bli alene, å være utbyttbar.

Arne Lygre og regissør Sigrid Strøm Reibo fortsetter samarbeidet etter suksessen med «Meg nær» på Amfiscenen i 2019. Denne gangen vil stjernelaget Gisken Armand, Laila Goody og Ragnhild Tysse gi liv til de tre kvinnene i denne fortettede og formsterke teksten på Kanonhallens scene.

«En seier for skuespillerkunsten»

Arne Lygre har vunnet både Heddaprisen og Ibsenprisen, og står bak flere kritikerroste og prisbelønte forestillinger som husdramatiker på Nationaltheatret, samt suksessen «Tid for glede» på Det Norske Teatret i fjor.

Anmelderne er begeistret for det nye stykket. Aftenpostens anmelder skriver: ««I vårt sted» borer i hvordan vi speiler oss selv i andre. Og den gjør det så varmt, interessant og elegant at forestillingen er blitt ett av årets største høydepunkter på scenen.»

Vårt Lands anmelder kaller stykket en seier for skuespillerkunsten: «Publikum blir tatt tilbake til essensen av det hele – teaterets evne til å speile menneskesinnet og stille spørsmål ved vår tilværelse. I sentrum skinner teaterets gull – Laila Goody, Gisken Armand og Ragnhild Tysse utgjør en skuespillertrio til å bøye seg i støvet av.»

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS