f.v. Henza Anwar, styremedlem i Salam, Begard Reza, generalsekretær i Salam, Hanan Benammar, kunstner og styreleder i Salam, og Tormod Carlsen fra Bananaz. På skjerm f.v. Ifrah Osman og Arthur Xavier Wonder Sama.

Salam går Bananaz

Salam inviterer til et omfattende kunstprogram og en mangfoldig pridefestival.

Publisert Sist oppdatert

Salam Salong byr på en real pridefestival av, med, om og for en solidarisk antikapitalistisk queer og mangfoldig minoritetskultur.

Salam Salong er en 10 dagers lang feiring av kjærligheten i tidsrommet 18. til 27. juni. Et rom for mangfold og aksept, samtaler, kunst, performance og kreative utløp.

Med sofa langs alle veggene, servering av kaffe, te, meze, frukt ønsker de å skape en lavterskelarena for ulike diskusjoner og kunstuttrykk som normaliserer en flytende kjønns- og seksualitetskultur på tvers av ulike kulturer.

– Vi har et todelt program. Salam Salong og Hvis du elsker meg, som er et kunstprogram, sier Hanan Benammar, kunstner og styreleder i Salam.

Hvis du elsker meg

Kunstprogrammet Hvis du elsker meg vil foregå i tidsrommet 18. til 27. juni på ulike arenaer, som Grønland Kirke, Oslo Prosjektrom, Tøyen Kirke, Galleri 31B, Galleri 31, Gamlebyen Sport & Fritid G.S.F. og i offentlige rom

Tittelen er inspirert av James Baldwins berømte sitat: “The role of the artist is exactly the same as the role of the lover. If I love you, I have to make you conscious of the things you don’t see.”

Salam og Bananaz har invitert kunstnerne Liam Alzafari & Waad Amer, Linda Bournane Engelberth, Linda Lamignan, Mohammed Mohammed, Georgia May, Ifrah Osman, Hamid Waheed og Kiyoshi Yamamoto til å utvikle eksisterende prosjekter og/eller presentere nye bestillingsverk.

– Vi ser ikke på våre arrangement som en konkurrent til Oslo Pride, men snarere et tilskudd til Pride og noe som kan nå ut til et annet publikum, sier Hanan Benammar til Blikk.

Grønland baby!

At hele programmet er å finne i området Grønland og Gamlebyen er viktig for Salam.

– Det handler om å nå et publikum som ellers ikke ville oppsøke slike tilbud, sier Ben.

– I tillegg har Salam sine kontorer på Grønland, så vår organisasjon er forankret i denne bydelen, sier Begard Reza, generalsekretær i Salam.

Reza har over 11 år som skeiv aktivist å se tilbake på, og denne pridefestivalen er på mange måter fruktene av den innsatsen.

– Det er spesielt flott å ha så mange samarbeidspartnere og ulike folk som engasjerer seg. Det gjør at jeg lærer noe nytt hver eneste dag og det er med på å løfte arbeidet til Salam. Det gjør at hele bevegelsen blir større og mere mangfoldig, sier Reza til Blikk.

f.v. Ifrah Osman og Arthur Xavier Wonder Sama.

Blomsterkroner og workshops

På programmet står også en rekke panelsamtaler, diskusjoner og workshops, som for eksempel samtalegruppen Queer Blackness, ledet av Arthur Xavier Wonder Sama.

– Samtalen er basert på et prosjekt vi har nå i Salam som heter Stolt og høylytt, hvor vi filmer og intervjuer folk om deres erfaringer som skeive. Folk har mye å si og vi får ikke plass til alt i filmprosjektet. Derfor gir vi dem rom og tid i panelsamtalen Queer Blackness. Det handler om å se hverandre, støtte hverandre og dele erfaringer, sier Arthur Xavier Wonder Sama til Blikk.

Det er også rom for fest og sosial samling, som for eksempel Speed Dating, familiedag, Shisha Saloon, poesi og kurs i dabke dans i regi av UngKurd.

Ifrah Osman skal lede en workshop dedikert til ikonet Marsha P. Johnson, hvor deltagerne lærer å binde egne blomsterkroner – lik de Marsha selv pleide å bære.

– For mange handler Pride om synlighet, men mange av oss blir ikke sett. Det er ulike former for synlighet og åpenhet, sier Ifra Osman.

Workshopen, som henter navn fra Marsha P. Johnsons berømte slagord «Pay it no mind», er åpen for alle.

– Men queers vil bli prioritert, sier Ifra Osman.

Fullstendig program med tider og adresser til de ulike arrangementene finner du her: Salam Salong på Facebook

Powered by Labrador CMS