1982: Kim Friele (t.h.) sammen med Wenche Lowzow i det første homotoget i Norge som gikk i Karl Johans gate, ti år etter avskaffelsen av paragraf 213.

Hvordan markere et 50-årsjubileum?

FRI vil ha dine innspill til Skeiv kulturår i 2022.

Publisert Sist oppdatert

21. april 1972 avskaffet Norge straffelovens paragraf 213, som forbød seksuelle handlinger mellom menn. Det er allerede bestemt av neste års pridetema blir 50-årsmarkeringen av paragrafens avskaffelse.

Men hvordan skal denne milepælen markeres? Det kan du nå være med på å bestemme.

Tar imot alle forslag

Skeivt Kulturår 2022 ble startet som et samarbeid mellom Nasjonalbiblioteket, Skeivt arkiv og Nasjonalmuseet. I løpet av året er det forventet at vi vil se flere arrangementer, utstillinger, bøker og andre kulturuttrykk som tematiserer og feirer avkriminaliseringen av homofili.

Med utgangspunkt i jubileet markeres også Skeivt kulturår. Foreningen FRI inviterer derfor til en åpen innspillsrunde hvor alle kan foreslå blant annet temaer, arrangementer og slagord.

FRI skriver at de tar imot alle innspill, uansett lengde. Brenner du inne med en god idé til markeringen av avkriminaliseringen av homofili?

Klikk her for å presentere med dine forslag

Slik så paragraf 2013 ut. Skeivt kulturår 2022 feirer og markerer at det neste år er 50 år siden den ble avskaffet i 1972.
Powered by Labrador CMS