Skeiv verden

Dette er den nye lederen i Skeiv Verden Oslo og Østlandet

Helin Sado (26) er nyvalgt leder for Skeiv verdens lokallag for Oslo og Østlandet. – Mitt mål er å skape mer synlighet for de som tør være synlige, og for de som ikke tør det skal vi skape et «safer space».

– Mine mål er ambisiøse. Men så er jeg også en ambisiøs person, sier Helin Sado, nyvalgt leder for Skeiv verdens lokallag for Oslo og Østlandet.
Publisert Sist oppdatert

Skeiv Verden Oslo og Østlandet fikk sitt første fulltallige styre 17. april. Nyvalgt leder er Helin Sado, som også er organisasjonsrådgiver i Pasientorganisasjonen for Kjønnsinkongruens (PKI).

– Skeiv Verden er en hjertesak for meg. For meg er PKI og Skeiv Verden som mine to foreldre, jeg føler meg hjemme og er blant mine egne, sier Sado om motivasjonen for å ta på seg ledervervet.

– Jeg synes også det er viktig med representasjon. Jeg ønsker at folk skal se at det er plass for å være skeiv og muslim, eller ikke-binær og muslim. Hvor folk ser at det finnes flere mennesker der ute som er som deg, og at du ikke er alene.

Ambisiøst styre

Sado har vært tilknyttet Skeiv Verden i snart tre år.

– Mine mål er ambisiøse. Men så er jeg også en ambisiøs person.

– Mitt og styrets mål er å fremme veksten og autonomien til lokallaget. Vi har planer om å arrangere flere aktiviteter. Imidlertid har vi lagt merke til at flere av våre medlemmer, samt mange i målgruppen vår, er engstelige for å vise seg frem.

Derfor ønsker de å skape et mer inkluderende miljø som oppmuntrer til synlighet blant de som tør å være åpne.

– Og for de som ikke tør det skal vi skape et «safer space», sier Sado, og trekker også frem verdien av å lære av hverandre, både i organisasjonen og i styrearbeidet.

Det nye styret består av syv medlemmer. Ifølge Sado er det en god blanding av nye og mer erfarne medlemmer.

– Utfordringene jeg ser ligner mye på det jeg har erfart i arbeidet med PKI. I tillegg er det nødvendig å jobbe enda hardere for at nye samfunnsmedlemmer skal oppleve trygghet, og for at integrering skal skje på en positiv, sunn og ønskelig måte.

– Politisk er det viktigste for meg transhelse, særlig transhelse for ungdom og barn.

Baba Bar-klubb

Et eksempel på at arbeidet med å skape trygge rom allerede er i gang, er et nystartet samarbeid mellom Skeiv Verden og Baba Bar i Oslo. Hver siste lørdag i måneden vil lokallaget fremover inviterer til samling og klubbkveld i barens lokaler.

– Her vil det være mulig å både ta plass, eller være i bakgrunnen. Og sammen skaper vi et «safer space».

Skeiv Verden er en selvstendig, religiøst og partipolitisk uavhengig organisasjon som jobber målrettet for et samfunn der alle, uavhengig av sin etniske eller religiøse opprinnelse, kan leve ut sin seksuelle orientering, kjønnsidentitet eller kjønnsuttrykk uten å oppleve diskriminering.

Lokallaget i Oslo og Østlandet har i dag 594 medlemmer. Sado håper flere vil melde seg inn, eller bruke både den nye møteplassen på Baba Bar, eller komme til lokallagets lokaler i Torggata på deres torsdagssamlinger.

Powered by Labrador CMS