Skeiv sommer 

– Elsker å se på dyr!

Big Daddy Karsten lar gjerne Stein Erik Hagen planlegge ferien sin. Om han betaler. IRL tilbringes feriedagene hans på skandinavisk dyrehageturné sammen med kjæresten.

Big Daddy Karsten feide over både hovedscenen og Bamsescenen på årets Pride festival på Kontraskjæret.
Publisert Sist oppdatert

Blikk tar tempen på det skeive miljøet i sommerferien. I dag står rapperen Karsten Marcussen - aka Big Daddy Karsten for tur.

Hvordan ser sommeren din ut i år?

– Sommeren starta med tre låtslipp i juni. Jeg var med på verdens første internasjonale rap cypher med blant andre Aja fra RPDR. Jeg slapp deretter freestylen «25. juni» og kvinnehyllesten «On My Mamma» som fikk veldig fin respons, så det var en god start. Etter det har det vært en mix av konserter og litt andre gøye prosjekter som krever forberedelser. Men det er også late dager på Homolulu, og akkurat nå er kjæresten og jeg på en liten skandinavisk dyrehageturné og vi koser oss gløgg. 

Hvilken lhbt+person ville du latt planlegge ferien din og hvorfor?

– Stein Erik Hagen, om han betaler! Jeg ser jo for meg at han veit om alle de mest luksuriøse spotsa i verden som jeg bare kan drømme langt etter. Ser for meg spa, hvite strender, Michelin- restauranter, hoteller av rent gull og lettkledde daddies.

Beste sommerminne?

– Sommeren 2021! Første date med kjæresten, vi skulle bare spise en is og daten endte opp med å vare i 13 timer.

Verste sommerminne?

– Da mamma døde sommeren 2015.

Liker du spontane turer, eller er du en planlegger?

– Jeg liker godt planlagte turer med rom for spontanitet. Jeg er ganske vers der, kan man si, høhø. Sånn som nå sitter jeg på et ganske shitty hotellrom i Grenaa i Danmark, men bilen er rett på utsida og alle hotellbestillinger vi har gjort er kansellerbare. Så om vi vil, kan vi skifte kurs og dra dit vinden tar oss. Om fantasien uteblir, har vi en linje å følge som er stappfull av moro.

Hvis du får gjester fra utlandet, hva vil du vise frem av Norge? Og hva vil du ikke vise frem?

– Når jeg får gjester fra utlandet viser jeg som regel frem Oslo. Huks Homolulu, parkene, skeive steder, lokale drag, turområder og sånt. Yes, this fat bitch loves to go on walks in the woods, og Oslo har liksom både by og natur. Men om vi hadde hatt masse tid, så hadde vi tatt en uke i Oslo og et par uker i bilen og kjørt langs kysten fra Oslo til Trondheim og kjørt innlands til Oslo igjen. Jeg har kjærlighet for Nord-Norge også altså, men det er så dust langt, så da måtte vi ha flydd. Jeg venter fortsatt på en booking i Nord-Norge på sommeren forresten. Hver gang jeg har vært i Nord har det vært for å spille, og det er liksom alltid høst eller vinter, får jo aldri sett noe, mørkt hele tida lizzm.

Hva ville folk blitt mest overrasket over at du gjør om sommeren?

– At jeg er dyreparkfanatiker. Jeg ELSKER å se på dyr. Og selv om jeg oppsøker dyreparker uansett hvor jeg er uansett tid på året, så går dyreparkbesøkene drastisk opp om sommeren.

Hvilke skeive saker brenner du for?

– Altså, der det brenner mest på dass om dagen er definitivt kampen for transpersoners rettigheter og aksept i samfunnet. Jeg er også veldig opptatt av aksept i eget hus. Jeg er dritlei av skeive som vil dekke til, eller ekskludere andre skeive for og selv enklere oppnå aksept av majoritetssamfunnet. Alle bokstaver i LGBTQIA+ er like mye verdt og like viktige!

Hva leser og ser du på i sommer?

– «RuPaul's Drag Race All Stars» (#TeamJimbo), «Invasion», «The Kardashians», og så driver kjæresten og jeg og ser oss igjennom de gamle «Indiana Jones»-filmene. Siden jeg nettopp har fullført første året i et treårig bachelorløp, har jeg ikke lyst til å se på en bok en gang før i august. S/O til DTK-gjengen på Oslo Met, forresten.

Favorittsommerlåt?

– Ice Spice X Nicki Minaj X Aqua - Barbie World

 

 

Powered by Labrador CMS