f.v. Stormé DeLarverie, Bayard Rustin og Christine Jorgensen.

USAs lhbt+historie

Opp gjennom årene har ikke Hollywood vært så interessert i den skeive borgerrettighetsbevegelsen. Men nå har HBO Max laget «Equal».

Publisert

Fortalt av Emmy-vinneren Billy Porter, følger serien de historiske øyeblikkene og hendelsene fram til Stonewallopprøret i 1969. Med bruk av arkivmateriale og gjeninnspillinger av de dramatiske hendelsene, forteller «Equal» om bevegelsens framvekst og om mange av dens viktigste pionerer. De som kjempet mot alle odds og risikerte jobb, hjem, familie, venner og egen sikkerhet i kampen for et av menneskets mest grunnleggende rettigheter; å få lov til å være seg selv.

Første episode tar for seg oppbyggingen av organisasjoner som Mattachine Society og Daughters of the Bilitis. Del to omhandler transkampen, inkludert 1966 Compton Cafeteria Riots. Del tre konsentrerer seg om svarte skeives lhbt+kamp, før alle tråder samles i fjerde og siste episode om Stonewall-opprøret sommeren 1969.

Christine Jorgensen

De unike arkivopptakene har aldri har vært vist før, og i tillegg får seerne intervjuer om og med lhbt+aktivistene: krigerne, patriotene, kunstnerne, tenkerne og arrangørene som gikk i front.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS