SLM Oslo

Nytt liv for SLM Oslo

SLM Oslo kunne brukket ryggen takket være korona, mpox og pålegg fra Plan- og bygningsetaten. – Vi overlevde, takket være en tålmodig gårdeier og alle våre frivillige. I helgen åpner vi igjen og vi har fått 10 nye år i Kvadraturen, sier president Marius Hofseth.

SLM Oslo inviterer til åpningsfest fredag 24 og lørdag 25. november i nyoppussete lokaler i Rådhusgata 28.
Publisert Sist oppdatert

SLM Oslo, som har eksistert siden 1976, har de siste 14 årene holdt til i lokaler i Kvadraturen i Oslo sentrum.

I 2022 ble Plan- og bygningsetaten tipset av Brann- og redningsetaten om at klubben ikke er godkjent til bruk som forsamlingssted. SLM Oslo stanset bruken av lokalene, og gårdeieren engasjerte et arkitektfirma og en brannteknisk konsulent for å få ryddet opp. Og gjett om de har ryddet opp.

Lokalene har nå fått universell utforming, inkludert heis ned til katakombene i underetasjen, og et nytt luftesystem er på plass.

Klubben levde lenge i uvisshet etter å ha måttet holde stengt, først på grunn av koronaepidemien, så på grunn av mpox-utbruddet, og nå sist på grunn av opprusting av lokalene. Men nå er det ny giv å spore, og SLM Oslo åpner offisielt igjen til helgen.

– Vi åpnet på vårparten i fjor, etter korona, og holdt åpent til og med Oslo Pride. Så kom mpox, og Helsedirektoratet ba oss stenge. Da ble vi forespeilet økonomisk støtte som følge av stengingen, men det fikk vi ikke, sier SLM Oslo-president Marius Hofseth til Blikk når han viser oss rundt i lokalene.

SLM Oslos president Marius Hofseth.

– Vi er en liten klubb, med liten og sårbar økonomi. Men takket være en fin gårdeier, har vi ikke betalt husleie fra vi stengte i fjor og fram til september i år.

– Var det noe gang en mulighet for å flytte til nye lokaler?

– Vi har selvsagt undersøkt mulighetene. Vi har tre kriterier for flytting og nye lokaler. Lokalene må ligge sentralt i sentrum, innenfor skjenkeringen. Det må være en husleie vi makter å betale, og det må være en gårdeier som ønsker SLM Oslo som leietagere. Å oppfylle alle kriteriene er ikke lett. Og vi er veldig glade i disse lokalene vi har i Kvadraturen, sier Hofseth og avslører at klubben har fått 10 nye år som leietagere.

– Nå skal vi ha åpent hver fredag og lørdag fram til jul, og så starter vi opp igjen med temakvelder over nyttår, sier Hofseth og forteller at all aktivitet i klubben er tuftet på frivillighet.

– Hele klubben drives av frivillige, fra barpersonalet til garderobefolk. Per i dag har vi rundt 300 medlemmer, og i det siste har vi hatt stor pågang av medlemmer som vil fornye medlemskapet. Selv om vi er en medlemsklubb, er det også åpent for alle som ønsker å komme på festene våre, så lenge de følger dresskoden vår, sier Marius Hofseth.

SLM Oslo åpningsfest fredag 24. og lørdag 25. november kl. 22 – 01, Nedre Slottsgate 2E (Rådhusgata 28), Oslo. Info: slmoslo.no

 

 

 

Powered by Labrador CMS