Pride

Øya + Oslo Pride = sant

Øyafestivalen starter 8. august og årets festival samarbeider med Oslo Pride og skeive organisasjoner. Tirsdag 8. august er det skeiv klubbdag på SALT med blant andre Big Daddy Karsten.

Big Daddy Karsten står på scenen når Øyafestivalen og Oslo Pride inviterer til Klubbøya på SALT i Oslo tirsdag 8. august.
Publisert

Øyafestivalen foregår 8.-12. august i Tøyenparken og på et utvalg scener i Oslo.

 Som årets humanitærpartner har Øyafestivalen valgt seg Oslo Pride, som igjen har invitert med seg Fri, Skeiv Verden, Skeiv Ungdom og PKI til et eget område i Tøyenparken.

 – Vi ønsker oss en verden hvor alle skal få være seg selv og kunne elske hvem de vil, og vil med dette samarbeidet gi vår stemme til budskapet om at lhbt-personers rettigheter må̊ tas på̊ alvor. Vi gleder oss til å feire mangfoldet, samholdet og kjærligheten sammen med Oslo Pride i år, sier daglig leder i Øyafestivalen Tonje Kaada.

 I tillegg til eget standområde i Tøyenparken, har Oslo Pride en egen klubbdag på SALT i Oslo. Den skeive klubbdagen er tirsdag 8. august, og på scenen står artister som Big Daddy Karsten, BeforeFrances og J00.

I juni slapp Big Daddy Karsten ikke mindre enn tre låter og sørget for en energisk start på Pride-måneden med sin samarbeidslåt med Aja Lebeja, kjent fra RuPaul’s Drag Race. Denne låta inneholder bidrag fra noen av de mest talentfulle skeive rapperne fra USA og Canada. Her hjemme har Big Daddy Karsten gjort seg bemerket gjennom sin deltakelse i Melodi Grand Prix i 2021 med den fengende låta «Smile», og i VGTVs battlerap-serie.

Beforefrances er en indiepop-duo bestående av barndomsvennene Heidi Musum og Atle Nordby. Duoen svever mellom oppturer og nedturer, og tar moderne pop i nye retninger, balansert av myke atmosfæriske melodier og selvreflekterende tekster. De tar for seg temaer som mental helse, dårlige vaner og hjertesorg. Beforefrances finner inspirasjon fra artister som Frank Ocean, Phoebe Bridgers, Bon Iver og The XX. Da de vokste opp i en prosaisk småby der det å være annerledes egentlig ikke var akseptert, tilbrakte de utallige kvelder med å spille musikk sammen i Heidis kjeller, og drømte om å rømme den lille byen de vokste opp i. Nå har de signert sin første platekontrakt og jobber med sin første EP «Satan in the Suburbs».

Samtaler og konserter

På Øyafestivalen er det mere enn musikk. Torsdag 10. august inviteres det til samtale på Biblioteket scene kl. 15.45 hvor det blir skeiv myteknusing med Benjamin Silseth og Sofie Frøysaa. Tema er seksualisering av barn, Pride og politikk.

Fredag 11. august står Valkyrien Allstars, Beharie og boygenius på scenen i Tøyenparken, mens Nils Bech stiller med dansere fra Nasjonalballetten på scenen lørdag 12. august.

 

Powered by Labrador CMS