Musikk

Bendik Giskes nye «Cracks» er oppfølgeren til debutalbumet «Surrender» (2019), og ble sluppet i slutten av august på Smalltown Supersound.

Bendik Giske pusher grenser

Publisert

SAKSOFONISTEN BENDIK Giske som valfarter mellom Oslo og Berlin, er vokst opp mellom Oslo og Ubud på Bali, og brukte dans og musikk som samlende språk. Han spilte piano, didgeridoo og kjeveharpe i tradisjonelle norske og gamelanske stiler før han begynte å studere saksofonen som 12-åring.

Siden har han laget originale verk for dans og teater og bidratt til album av den norske performance-kunstneren Nils Bech. Han har stått på scenen i mange anerkjente sammenhenger, fra Berghain i Berlin, Berlins CTM -festival, Elevate Festival i Graz i Østerrike til Art Basel, MoMA P S1 i New York. I 2019 slapp han debutalbumet «Surrender».

I slutten av august slapp han sitt nye album «Cracks». Albumet er inspirert av skeiv identitet og et lydbild enda sterkere påvirket av Berlins klubbliv enn debutplata var.

«Cracks» har høstet godord fra kritikere. Magasinet Uncut skriver at «Cracks» er forbausende bra og hyller Giske for lydbildet som ikke er skapt med elektroniske hjelpemidler, «rather, he transforms himself into a machine».

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS