Oslo Pride i dag

Frida Maridas kjærlighetsrevolusjon

«Det blir ingen revolusjon uten kjærlighet» sies det om showet til Hani Assaf, bedre kjent som Frida Marida. I dag går hun på scenen i Pride Park med showet The ReLOVution. Se høydepunkter fra Oslo Pride.

– Det er rart, det jeg skammet meg mest over før, er det jeg nå er stoltest over, sier Hani Assaf, bedre kjent som dragartisten Frida Marida.
Publisert

 Bokbad: Stolt av Benjamin Silseth

Benjamin Silseth er utdannet psykolog, har vært programleder for bl.a. Trekant og Pride-sendingen på NRK og har et stort engasjement for barn og unges psykiske helse. Han er også spaltist i Aftenposten Junior. Boka «Stolt» handler m å være skeiv i Norge både før og nå, om hvordan man kan være en god støttespiller og venn, om kjønnsidentitet, kjærlighet og seksualitet, og om viktige personer som har gått foran i kampen for homofiles rettigheter. Benjamin bokbades av Yngve Kveine, forfatter og initiativtaker for flere bokbad på Grefsen og kommunikasjonsdirektør ved Handelshøgskolen BI.

 Bokbad: Stolt av Benjamin Silseth. Kl. 17.30, Pride Park, Kulturscenen, Kontraskjæret.

Tuvas Blodklubb presenterer: MÍO

Fenomenet som vanligvis manifisterer seg i kjelleren på Schous-kvartalet gjør et sjeldent unntak og unner seg litt dagslys. For andre året på rad presenterer Tuva Syvertsen musikk på pridescena, og denne gang er det MIO, PUMPEGRIS og NAALJOS LJOM som spiller opp - tre band som alle sysler med tradisjonsmusikk på hvert sitt vis, etterfulgt av DJ SISSYFUS som loser oss videre inn i blodtåka.

 Pride Park, kl. 17, Kulturscenen, Kontraskjæret.

Frida Marida: The ReLOVution

I The ReLOVution synger dragartisten Frida Marida på arabisk, fransk, engelsk og enda flere språk i en vestlig stil med en midt-østensk vri. På grunn av dette har Frida Marida blitt et symbol for minoriteter i Norge. Sangnumrene inviterer til diskusjon med publikum, og salen blir presentert med temaer og spørsmål som de må ta stilling til. Frida Marida er en stemme for minoritetene i drag-miljøet, og en sterk representant når 50 år med frihet for skeive skal feires i Norge. The ReLOVution bruker revolusjonssanger som en referanse for å vise hvordan fremtiden kan bli hvis vi handler nå. Showet handler også i stor grad om kampene i lhbtq+-bevegelsen som ennå ikke er vunnet. Målet med forestillingen er å vekke publikum. Frida Marida ønsker at vi alle skal gripe vårt ansvar for hvordan vi kan utøve menneskerettigheter.

Frida Marida: The ReLOVution, kl. 18, Hovedscenen, Pride Park, Kontraskjæret.

Wenches Pridebingo

Simon Andersen har i over 20 år arrangert veldedighetsbingoer med sin unike parodi på Wenche Foss. Med kjappe replikker, god stemning og stødig kontroll trekker Wenche bingokulene. Bingoen trekker fulle hus hver sommer i Sandefjord og nå gjester Wenches Bingo, Heidis Bier Bar med sin showbingo. Det blir gode premier og god stemning. Med seg som assistent har Wenche gladjenta Granca Randi som sprer smil og glede i salen underveis i løpet av kvelden. Og for å toppe det hele vil Wenche og Randi samle inn frivillige donasjoner som doneres til veldedighet som relaterer seg til LGBTQIA+ relaterte formål. Aldersgrense 20 år.

Wenches Pridebingo, kl. 19, Heidis Bier Bar, Fridtjof Nansens plass 8.

Skeiv Verden Pride Party

29. juni stiller Skeiv Verden med fest for alle skeive og allierte som ønsker å danse til rytmer fra hele verden, hvor skjønnheten ved det etniske og kulturelle mangfoldet blant skeive i Norge feires. DJ-ene kommer til å spille en god blanding av musikksjangre som gjenspeiler dette, med musikk fra det afrikanske kontinent, Latin-Amerika og arabisk fusion +++. Aldersgrense 20 år.

Skeiv Verden Pride Party, kl. 21, Skogen, Torggata 10.

Mixed @ SLM

Dette er den eneste festen på SLM under Oslo Pride for alle fetisj- og kinkyinteresserte. Uansett kjønnsuttrykk, fetisj eller legning er du velkommen denne kvelden. Finn frem dine tøffeste fetisjklær, ta med en venn og utforsk Norges mest spennende klubb. Du finner knapt noe sted med mer kinky atmosfære. Dj sørger for sexy rytmer, baren har alle rettigheter, og vi er klare for heftige opplevelser. Aldersgrense 20 år. Billetter: 250 kr/180 kr for medlemmer.

Mixed @ SLM, kl. 21, SLM Oslo, Nedre Slottsgate 2E.

Fullt program og info: oslopride.no

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS