Skeiv sommer 

Tilslørt friluftslesbe

Bente Jørgensen vil ta med gjester fra utlandet på tirsdags-karaoken på London Pub, bading midt i sentrum og Hønse Lovisas hus, og holdt dem langt unna Aker Brygge og sjampisbrunsjer på Vestkanten.

Det er kanskje ikke så mange som vet at DJ og partylesba Bente Jørgensen elsker å dra på fisketur. – Jeg skriker jo ikke akkurat friluftslesbe sånn ellers.
Publisert Sist oppdatert

Blikk tar tempen på det skeive miljøet i sommerferien. Dagens skeive sommergjest er Dj, partylesba og SOS-barnebyers prosjektleder Bente Jørgensen.

 – Hvordan ser sommeren din ut i år?

 – Sommeren har så langt vært helt strålende. Det startet med Oslo Pride og ymse aktiviteter. Det var fantastisk å se så mye glade folk og kjenne på en trygghet fremfor redsel, jeg var litt stressa før avviklingen i år. Også veldig hyggelig at festen som Martine Hammervold-Austinatt og jeg produserte på SALT fredag 30. juni, fikk hele 2800 besøkende. Godt oppmøte fra de skeive kvinnene, ikke-binære og deres venner der altså! Etter Oslo Pride dro jeg til Malmø med to gode venner og vi gikk på den nye festivalen South Ocean og så blant annet Florence and the Machine. Resten av ferien skal tilbringes på Bulandet helt vest i Norge med noen andre gode venner.

 – Hvilken lhbt+person ville du latt planlegge ferien din og hvorfor?

 – Det må nesten bli frøken Ina Strøm, som jeg for øvrig skal til Bulandet med. Hun er Japan-ekspert og har gitt ut to bøker for de som vil oppleve Japan på sitt beste. Jeg har aldri vært der og har veldig lyst til å dra dit, og hvem er vel bedre til å planlegge det enn en ekspert? 

 – Beste sommerminne?

 – Det er vanskelig å finne et enkelt minne, fordi det er så innmari mange å ta av. Det jeg kanskje sitter igjen med, nå som jeg er 41 år gammel og grå i nebbet, er at jeg er veldig takknemlig for de norgesferiene mamma og pappa dro meg med på gjennom hele oppveksten. De trøkka meg og mine to eldre søsken inn i bilen og kjørte Norge på tvers og på langs i flere år. Vi bodde i campinghytter og hos venner her og der, og jeg fikk vel se omtrent hele landet før jeg rakk å bli tenåring. Som barn i baksetet er det mulig jeg var litt misunnelig på venner som dro til Granka, men som voksen er jeg så glad for at det var nettopp de feriene vi dro på.

 – Verste sommerminne?

 – Det tror jeg må være da jeg brakk ankelen på to steder på pridelørdagen 2020 fordi jeg ble litt overivrig da jeg skulle bade og tråkka feil i en trapp. Jeg og min daværende samboer skulle egentlig reise Nord-Norge rundt med buss og båt to dager senere, men jeg måtte opereres uka etter og fikk en blytung gips. Samboeren dro heldigvis på ferie, og min beste venninne flytta inn og fungerte som BPA i tre uker. Vi spilte «Overcooked 2» på playstation hele sommeren, så i seg selv ble det jo hyggelig, men jeg skulle jo gjerne vært på den turen …

 – Liker du spontane turer, eller er du en planlegger?

 – Jeg er en festlig blanding av spontan og planleggende. Det vil si at jeg gjerne reiser på tur sånn helt plutselig, men når jeg først er framme, så er det mulig jeg får et lite behov for å planlegge hva som skal skje de dagene jeg er på tur. Med unntak av å bestille bord på restaurant, med mindre det er en Michelin og kun tre bord per dag. Blir stressa hvis jeg finner på noe som er mye morsommere, og så må jeg hjem og ordne meg fordi vi skal på akkurat DEN restauranten om noen timer. Og på den annen side liker jeg å planlegge og dra på turer, men at det blir helt spontant hva som skjer når jeg først er der. Nå høres jeg mye mer kompleks ut enn jeg egentlig er.

 – Hvis du får gjester fra utlandet, hva vil du vise frem av Norge? Og hva vil du ikke vise frem?

 – Nå burde jeg vel si noe om fjell og natur … Men jeg tenker karaoke på London på tirsdager, Rodeløkka hvor jeg bor, bading midt i sentrum og Hønse Lovisas hus er det viktigste. Jeg ville ikke vist frem Aker Brygge, eller sånne sjampisbrunsjer på Vestkanten. Ja, jeg er fra Oslo.

 – Hva ville folk blitt mest overrasket over at du gjør om sommeren?

 – Kanskje at jeg elsker å dra på fisketur, jeg skriker jo ikke akkurat friluftslesbe sånn ellers. 

 – Hvilke skeive saker brenner du for?

 – Her er lista veldig lang, jeg brenner jo for mye. Men det som kanskje har irritert meg helt vanvittig mye den siste tida og gjør meg fly forbanna, er gatekeeping fra enkelte lesbiske i denne byen. Jeg forstår simpelthen ikke behovet for at lesbiske skal ha sine egne arrangementer og arenaer når vi er så mange med så ulike preferanser og kjønnsuttrykk der ute. Jeg håper den tankegangen dør ut med tiden og at man kan hylle mangfold og ikke bli vettskremt av tanken på at du henger på et arrangement med noen som er bifil eller trans. Og sånn forresten, mange av disse lesbene virker å tro at de må ha lesbiske arrangementer fordi da er de trygge på hvem de eventuelt kliner med. Kjære deg, det ekke sikkert noen vil kline med deg uansett om det bare er lesbiske i rommet. 

 – Hva leser og ser du på i sommer?

 – I sommer leser jeg den tidsriktige og kanskje litt paranoia-fremkallende: «I tilfelle dommedag - enkel beredskap for vanlige folk» av Egil Aslak Aursand Hagerup. Det ironiske er at jeg elsker å se på apokalyptiske serier, og akkurat i går så jeg ferdig sesong 1 av «Silo» på Apple+. Man skulle jo tro at det holdt i massevis, men ingenting gærent i å være forberedt, tenker jeg da. Særlig siden jeg er omtrent like praktisk anlagt som en larve.

 – Favorittsommerlåt?

 – Jeg har ingen spesiell sommerlåt som jeg hører på år etter år, akkurat denne sommeren så går det mest i Frida Ånnevik og «Danse og grine». Erkelesbisk svar der altså. 

 

Powered by Labrador CMS