Pride

«Hadde jeg hatt et våpen, skulle jeg brukt det»

Den serbiske biskopen Nikanor Bogunović truer EuroPride i Beograd.

Nikanor Bogunović.
Publisert

Mandag 12. september starter festivalen EuroPride i Serbias hovedstad Beograd, og festivalen som varer til og med 18. september, venter mange tilreisende.

Årets EuroPride markerer at det er 20 år siden Serbia arrangerte sin første Pridefestival. En Pride som endte med katastrofe da høyreekstreme angrep deltagere, og det lokale politiet glimret med sitt fravær. Over 40 personer ble skadet under angrepet, en hendelse som har gitt årets EuroPride-festival slagordet «It is time».

Ikke alle ønsker EuroPride velkommen til Beograd. Den innflytelsesrike ortodokse biskopen Nikanor Bogunović gikk nylig ut offentlig og fordømte festivalen.

«EuroPride-deltagerne kommer til Beograd for å vanhellige byen. Serbias hellige by. Vi må heve stemmen vår mot slike folk», har biskopen uttalt.

«Jeg forbanner de som organiserer EuroPride, og deltagerne. Jeg kan ikke gjøre så mye personlig, men om jeg hadde hatt et våpen, skulle jeg brukt det. Jeg skulle brukt den kraften om jeg hadde den. Men det har jeg ikke», uttaler biskop Nikanor Bogunović i et videoklipp som nå spres på internett.

Powered by Labrador CMS