Paraden under Regnbuedagene 2018.

Lovedown i Bergen

Programmet for årets Regnbuedagene i Bergen er klart. I år kan hele landet delta, fra sin egen stue. Se hele programmet på Blikk.

Publisert Sist oppdatert

Regnbuedagene skulle gå av stabelen fra 30. mai til 6. juni, men som følge av korona-utbruddet ble årets festival avlyst. Men fortvil ikke. Strømmefestivalen Lovedown sørger for pride i Bergen.

Program for Lovedown

Torsdag 4. juni: 10.00 - 13.00:
Kurs: Rosa kompetanse for lærere

17.00 - 18.00: Skeiv i koronaenstid - en panelsamtale

18.15 - 18.30: Skeiv Bergenshistorie på 15 minutter

18.45 - 19.15: Polen - "LHBT-fri sone"

20.30 - 22.00: DNS Pride: Baby Jane & samtale i Teaterkjelleren

Fredag 5. juni:
17.00 - 18.00: Debatt: Normative lærebøker

18.15 - 18.30 Foredrag: Rettsvesenet som kamparena

18.30 - 19.00: Kortfilm og samtale med Skeiv Verden Vest

20.00 - 21.30: Pridequiz med Quizzel og Janine!

20.30 - 22.00: DNS pride: COCK i Teaterkjelleren

Lørdag 6. juni: 11.00 - 12.00: Høytlesning for barn: "Julian er en havfrue" med Jessica Flickit

17.00 - 19.00: Kommer

19.00 - 19.15: Skeiv Bergenshistorie på 15 minutter (Del 2)

19.30 - 20.15: Dragshow med Haus of Friele

Opprinnelig stod det om lag 80 ulike arrangementer på programmet til årets Regnbuedagene i Bergen. Men så rammet korona-utbruddet festivalen. Pride Park, som de siste to årene har blitt arrangert på Festplassen, ble også avlyst.

Regnbuedagene er ikke den eneste pridefestivalen som måtte ta grep og tenke nytt. Oslo Pride og pridefestivaler i hele landet, samt internasjonalt, er avlyst eller utsatt.

Jeg skal ikke legge skjul på at stemningen har vært svært nedtrykt.

Joakim Aadland

I Bergen har arrangørene vært i tenkeboksen siden april og nå har de kommet opp med digitale løsninger og sørger for at hele landet nå kan ta del i festivalen. Men det har vært tunge tider for staben i Regnbuedagene.

- Jeg skal ikke legge skjul på at stemningen har vært svært nedtrykt, og det var vanskelig for mange hos oss å holde motivasjonen oppe da usikkerheten rundt årets festival og koronaviruset var på sitt verste i mars og april, sier festivalsjef Joakim Aadland til Blikk.

- Nå er stemningen derimot helt på topp, og vi er utrolig stolt og fornøyd over det programmet vi nå lanserer i samarbeid med en rekke andre aktører. Så er vi også svært spent på hvordan pride vil fungere i dette formatet, og eventuelt hva vi skal ta med oss videre i 2021.

Lovedown – en strømmefestival

Strømmefestivalen går av stabelen 4. til 6. juni og alle arrangement blir tilgjengelig via Facebook. Det betyr at dørene ikke åpnes for publikum.

- For årets digitale festival har vi valgt å ikke ha noe publikum på våre arrangementer på Ole Bull Scene, men vi er veldig glad for at flere steder i Bergen nå blir med på feiringen og skaper møteplasser hvor vi kan være sosiale fysisk, beroliger Aadland.

- På Den Nationale Scene kan man se to forestillinger i Teaterkjelleren, Fincken åpner omsider dørene onsdag 3. juni, og på både Snekkerbakken på Festningen, Det Akademiske Kvarter og Storm Bar kan man møtes og være sammen under regnbueflagget, sier Aadland og legger til,

- Det blir jo ikke det samme som om å møtes i store folkemengder i Pride Park, paraden eller på fester, men jeg håper folk benytter anledningen til å skape mindre intime og inkluderende feiringer med både venner og familie, sier Joakim Aadland til Blikk.

Global Pride

I likhet med pridefestivaler over hele verden har også Regnbuedagene sluttet seg til den verdensomspennende pridemarkeringen Global Pride 27. juni som er organisert av EPOA - European Pride Organisers Association og InterPride.

Årets parade går fra Bergens gater til stuen din med paradesending. Lørdag 27. juni sender Regnbuedagene i Bergen et spektakulært paradeshow direkte fra Ole Bull Huset.

Det to-timers lange morgenshowet vil by på konserter og andre kulturelle innslag, appeller og hilsener, underholdende samtaler med kjente og kjære, glitter og regnbuer! Showet streames direkte på festivalens Facebook-side og nettside fra kl. 10 til 12.

Paradesendingen vil også ha som formål å samle inn penger for å styrke rettighetsarbeidet for personer som bryter med normer for kjønn og seksualitet i Polen gjennom å støtte deres pride-festivaler. Alle innsamlede midler den dagen vil gå uavkortet til formålet gjennom organisasjonen European Pride Organisers Association.

For fullstendig program og oppdateringer, sjekk: bergenpride.no

Les også

Powered by Labrador CMS