Under fjorårets festival tok Vinje Pride med seg pridefargene til toppen av Torshammeren.

Valdres, Ål, Sofjo, Bergen og Horten: Her er ukas Pridefeiringer

Publisert

Pridemåneden er i full gang. Denne uka markeres Pride i Valdres, Sogn og Fjordane og Bergen. Dette er også det første året Pride markeres i Horten og Ål.

Her er oversikten over hva festivalene har å by på:

Regnbuedagene i Bergen

Når: Lørdag 5. juni til søndag 12. juni

Hvor: Bergen

Nettside: bergenpride.no

Blikk er på plass i Bergen og vil dekke festivalen utover uka. Startskuddet gikk på lørdag, med taler og performance på Øvre Vågsallmenningen. Les festivalsjef Joakim Aadlands åpningstale her.

I år flytter Bergen paraden fra byen ut på havet i en stor båtparade lørdag 11. juni. Reisen går fra Frøviken til Nordnes og alle med båt er velkomne til å delta.

Det blir i løpet av festivalen konserter med Moyka, Foreningen for By og Bygd, Halie, Big Daddy Karsten og Datarock. I tillegg blir det DJ-sett, filmvisninger, talkshows, foredrag, debatter, panelsamtaler og mer. Dette er også det første året Galleri VOX har kunstutstilling. Temaet er «International Unity – Stronger together».

Bygdepride Ål

Når: Onsdag 9. juni

Hvor: Ål kulturhus ++

Nettside: Følg med på Facebook for mer informasjon

I år avholder Ål sin første pridefeiring. Det blir bidrag fra aktører som Folkemusikkveka, Huckfest, Ål kulturhus, FRI Oslo og Viken, speideren, Hallingdal Dansekompani og Ål kulturskole.

9. juni er den store dagen. Da braker det løs med konserter, dans og feiring fra kl 1700-2100 på Ål kulturhus. Her møter du blant andre Solveig Vestenfor (ordfører i Ål kommune), Hallingdal Dansekompani, band fra kulturskolen, Nils-Erik Aasen Flatø (leder i FRI Oslo og Viken), Sveinung Hansen (prost i Hallingdal). Det blir i tillegg minikonsert med Big Daddy Karsten, Pats Nichols og Ål-patrioten Tuva Syvertsen.

I løpet av uka blir det også avholdt flere mindre arrangementer, blant annet eventyrstund for barn fra 3-7 år på Ål bibliotek (11. juni) og Nabi Yeon Geishas eventyrstund for barn i krysningspunktet mellom drama og drag. Ål kino viser filmene «Pride» og «Tove».

I år feires Valdres Pride for andre gang. Vinje Pride tok i fjor med seg festivalflagget til toppen av Torshammeren.

Valdres Pride

r: Tirsdag 8. til søndag 13. juni

Hvor: På nett og

Nettside: Følg med på Facebook for mer informasjon

Lørdag 13. juni 2020 arrangerte Valdres sin første Pride. Det skjedde på Briskeby ungdomshus i Fagernes. Apeller, underholdning og filmer ble direktesendt i strålende vær. I år som i fjor blir det direktesending 13. juni.

Gjennom festivalperioden vil Valdres Pride også publisere historier om det å være skeiv, fortalt av personer som bor eller har bodd i Valdres, på sin Facebookside.

Horten Pride

Når: Torsdag 10. til søndag 13. juni

Hvor: Horten

Nettside: hortenpride.no

2021 blir det første året det arrangeres Pride i Horten. Med slagordet «Sammen skal vi fargelegge byen» vil arrangørene fylle byen med arrangementer, parade og feiring i løpet av den fire dager lange festivalen.

Onsdag 9. juni kl 1900 er det Pride kick off på Bar Glassmagasinet og torsdag 10. juni blir det flaggheising ved Rådhuset og åpning av utstillingen «Coming Out» på Kulturhuset 37. I løpet av festivalperioden kan du også få med deg Drag Bingo, Regnbuemesse i Sentrum kirke, skeiv kino og selvfølgelig parade og fest lørdag 12. juni.

Strålende sol og fornøyde paradedeltakere i Førde under fjorårets Sofjo Pride.

Sofjo Pride

Når: Lørdag 12. til mandag 14. juni

Hvor: Nordfjord, Sunnfjord og Sogn

Nettside: sofjopride.no

Første Sofjo Pride gikk av stabelen i 2019. I år blir det digital sending fra Sofjo Prides nettside lørdag 13. juni. Det blir lokale artister, kjente fjes, sterke historier, quizkonkurranse og mye mer, lover arrangørene.

Gjennom festivalperioden vil det avholdes flere lokale arrangementer i Sogn og Fjordane. Hold deg oppdatert på festivalens nettside.

Powered by Labrador CMS