Regnbuedagene i Bergen 2017.

Regnbuedagene i Bergen avlyses

Regnbuedagene skulle gå av stabelen fra 30. mai til 6. juni, men som følge av korona-utbruddet er årets festival nå avlyst.
- Vår bevegelse har gode tradisjoner for å holde sammen, sier festivalsjef Joakim Aadland og lover digitale alternativer.

Publisert

Årets Regnbuedager i sin fysiske form vil bli avlyst som følge av utbruddet av viruset COVID-19.
- Avgjørelsen har blitt tatt på bakgrunn av råd fra myndighetene, og at Regnbuedagene skal bidra i den nasjonale dugnaden som nå foregår, sier festivalsjef Joakim Aadland.

Festivalsjef Joakim Aadland.

Ifølge arrangøren stod det om lag 80 ulike arrangementer på programmet som i de kommende månedene skulle publiseres. Pride Park, som de siste to årene har blitt arrangert på Festplassen, blir også avlyst.
- Pride Park har de siste to årene vært en stor suksess, og vi gledet oss utrolig mye til å presentere årets artistprogram. Avlysningen er ikke bare skuffende for oss og alle som har lagt ned utrolig mye hardt arbeid i festivalen, men jeg har også stor medfølelse for artister og leverandører som nå mister enda et oppdrag og inntekt, sier Aadland

Paraden avlyst

Den årlige paraden er for mange selve høydepunktet under Regnbuedagene, og i fjor deltok godt over 20 000 mennesker på den fargerike markeringen. I år blir det tomme gater, men arrangøren jobber med alternative løsninger.
- Pride er for mange en arena for frihet, kjærlighet og samhold, og en arena hvor man kan møter likesinnede. I en tid som nå, hvor mange opplever både usikkerhet og ensomhet, er derfor pride ekstra viktig! Vi jobber derfor med å finne nye løsninger til hvordan vi i juni kan kan markere pride og spre kjærlighet, uten at det går på bekostning av liv og helse, forteller festivalsjefen.

Global digital markering

I likhet med pridefestivaler over hele verden vil også Regnbuedagene slutte seg til den verdensomspennende pridemarkeringen Global Pride 27. juni som er organisert av EPOA - European Pride Organisers Association og InterPride.
- Vår bevegelse har gode tradisjoner for å holde sammen, også i vanskelige tider. En arena somGlobal Pride vil bidra til å samle oss og gi en følelse av tilhørighet, til tross for at det avlyses pridemarkeringer over hele verden.

Festivalsjefen håper på forståelse fra publikum, og kan betrygge med at festivalen vil bestå på tross av årets avlysing, mye takket være samarbeidspartnere.
- Vi ser en fantastisk dugnadsånd nå. Vår hovedsponsor Rema 1000 er med oss videre til tross for avlysing, og byrådet har vedtatt å opprettholde tilskudd til festivaler som påvirkes. Dette gjør at vi kan komme sterkere tilbake i 2021, og da håper vi at publikum står klart til å ta i oss imot. Fram til da oppfordrer vi alle å til å ta vare på hverandre, og utvise solidaritet og omtanke, sier Joakim Aadland.

Info:
Regnbuedagene i Bergen/Bergen Pride

Global Pride 2020

Powered by Labrador CMS